Közélet

100 milliókat tett zsebre a parkolómaffia

bilincs(210x140)(3).jpg (bilincs, )
bilincs(210x140)(3).jpg (bilincs, )

Letöltendő börtön várhat a parkolóőrökre, akik bankigazgatói fizetéseket szereztek.

A Blikk 2008-ban derített arra fényt, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási társulás parkolóőrei zsebre szedik a parkolási pénzeket. A Budapesti Rendőr Főkapitányság nemrég lezárult nyomozása döbbenetes eredményeket hozott.

Egy parkolóőrnek átlagban napi 50 kuncsaftja volt, akik 1000 forinttal fizették le az őrt, azaz 20 nap alatt 1 millió forintot vittek haza a közmunkások. Csupán a nyomozás által felderített két év alatt tehát a 12 leleplezett őr közel 300 millió forinttal károsította meg a fővárosi önkormányzatot, azaz az adófizetőket. A 45 gyanúsított között 10 parkolóőr és két vezető is szerepel, akik gyakorlatilag elvárták a zsebre bírságolást.

A bűnszervezet tagjai pontos ügyféllistát vezettek, mely autónak ki a tulajdonosa, mennyit szokott fizetni, rendszámmal, címekkel együtt.  A parkolóőröknek minden pénteken egy előre meghatározott helyen és időben le kellett adni a sarcot főnökeiknek, akik a legjobb övezetekbe osztották be embereiket.

Az ügyészek a parkolóőrökre szinte kivétel nélkül letöltendő szabadságvesztést kértek, sőt az általuk okozott kárt is meg kell téríteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik