Közélet

Azért hazudott a rendőröknek, hogy többet járőrözzenek

magyar-rendorok(210x140)(7).jpg (rendőrök, magyarország, )
magyar-rendorok(210x140)(7).jpg (rendőrök, magyarország, )

A feljelentő azon a környéken lakik, ahol a fiatal pszichológusnő, Bándy Kata gyilkosa is élt.

A 31 éves pécsi még nyár végén tette meg feljelentését három ismeretlen fekete ruhás ember ellen, akik elmondása szerint két héttel korábban Pécsett, a Magtár utcában lévő vasúti átjáró közelében belekötöttek, szidalmazták, majd egyikük egy késsel combon szúrta. A feljelentő azt mondta az egyenruhásoknak, egyik rokona szemtanúja volt a támadásnak. Az ügyben súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

A nyomozók tanúként kihallgatták a feljelentő rokonát, aki vallomásában részben alátámasztotta a férfi által előadottakat, de arról, hozzátartozója hogyan sérült meg, nem tudott mit mondani. Állítja, annyira megijedt, hogy elszaladt a helyszínről. A gyárvárosi nyomozóknak gyanús volt a rokon vallomása, ezért többször is meghallgatták a feljelentőt.

A férfi mostanra belezavarodott történetébe, végül feladta, és teljes egészében visszavonta előző vallomását. Kiderült, semmi sem volt igaz abból, amit korábban elmondott, nem került összetűzésbe senkivel és sérülése sem késtől származik. Egy drótkerítés sebesítette meg, amelybe beleakadt.

Állítása szerint csak azért találta ki a történetet, hogy több rendőri ellenőrzés legyen a Magtár utca környékén. Rokonát azért vette rá a tanúskodásra, mert úgy gondolta, könnyebben hisznek majd neki a nyomozók.

Próbálkozása azonban balul sült el, a történet kitalálója ellen a rendőrség hatóság félrevezetése, míg rokona ellen hamis tanúzás miatt feljelentést tett a Pécsi Nyomozó Ügyészségen. A „támadás” ügyében indított nyomozást pedig bűncselekmény hiányában megszüntették.

Az említett városrész sokat szerepelt a híradásokban, az említett Magtár utcában, egy lepusztult nyomortanyán élt ugyanis P. László, a fiatal pszichológusnő, Bándy Kata gyilkosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik