tek
Közélet

Csillagháborús kaland a Műegyetemen

Kommandosok-a-Muegyetem-elott(960x640).jpg (kommandó, tek, műszaki egyetem)
Kommandosok-a-Muegyetem-elott(960x640).jpg (kommandó, tek, műszaki egyetem)

Kiürítették az egyik épületet, kommandósok szállták meg a környéket, feleslegesen.

Nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Az intézmény vegyészmérnöki és biomérnöki karának dékánja, Pokol György a Hír24 tudósítójának elmondta: a diák – egy vicces film forgatása után fürdőköpenyben ment be az órára, majd kitett maga mellé a padra egy revolvert. A közelében ülők megijedtek, kimentek a teremből, és hívták a rendőrséget. Pokol György szerint az a legkevesebb, hogy fegyelmi vizsgálat indul a vétkes hallgató ellen.

Kommandósok érkeznek a Műegyetemhez (Fotó: Hír24)

Profi akció volt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bényi Mónika korábban közölte: azonnal riasztották a Terrorelhárítási Központ kommandósait, mintegy 30-40 egyenruhás, majd több menteőautó is érkezett. A Budafoki út sarkán álló “CH” épületet kiürítették, a szomszédos épületek tetején mesterlövészek jelentek meg.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerint a riasztáskor valósnak tűnt a veszély, ezért villámgyorsan megtervezték, majd végre is hajtották az akciót. A kommandósok behatoltak a terembe és ártalmatlanná tették a fiatalembert. Hajdú János megjegyezte: a fegyver kísértetiesen hasonlít egy igazi revolverhez.

Filmforgatásról az őrszobára

A játékpisztolyos egyetemista épp egy filmforgatásról esett be az órára, ezért volt rajta fehér fürdőköpeny és fehér nadrág. Szerelése a Csillagok háborúja főhősére, Luke Skywalkerre emlékeztette a szemtanúkat. Rajta kívül több olyan figura is feltűnt az épületben, aki a kozmikus filmeposz más szereplőjének a jemezét öltötte magára – mondta el az intézmény több hallgatója a Hír24 tudósítójának.

A diák ellen garázdaság miatt indult eljárás, gyanúsítottként hallgatták ki a kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrségi akció tetemes költségeit egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ viseli.

Kísértett a múlt

2009 novemberében Pécsett lövöldözés volt a Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Egy 19 éves diákot halálos találat ért, hárman megsebesültek. A lövöldözőt idén januárban életfogytiglani börtönre ítélték, és ezt júniusban másodfokon is jóváhagyták.

Az egyetem egyik gyógyszerészhallgatója volt a lövöldöző. A 25 éves férfi lelki problémák miatt 15 éves kora óta járt pszichológushoz, és hangulatjavító gyógyszereket is szedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik