Közélet

Elkerüli a börtönt a gyilkos apa?

pisztoly (fegyver, )
pisztoly (fegyver, )

A Blikk szerint még emlékezni sem fog rá, hogy kivégezte alvó kislányát.

A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, amikor homlokon lőtte magát, hogy károsodott az agya. A lap információi szerint a gyilkos fejéből már eltávolították a lövedéket, de könnyen előfordulhat, hogy képtelen lesz ellátni önmagát: járni, beszélni, enni sem tud majd egyedül. Ez napokon belül kiderülhet. H. T. Mihály agyából folyamatosan szívódik fel a vérömleny, napról napra kevesebb altatót kap, így megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából.

Amennyiben a gyilkos apa beszámíthatatlan, és nem tudja felfogni a körülötte zajló történéseket, a büntetőeljárás szabályai szerint állapotáról szakértői véleményt kell készíteni. Az ügyészség addig nem nyomoz, amíg állapotában nem lesz változás. Így továbbra is elkerüli az előzetes letartóztatást – mondta a lapnak Fridman Róbert jogász, aki szerint, ha ez az állapot élete végéig tart, akkor addig szól a felfüggesztés. Ha viszont tudatára ébred, azonnal újraindul az eljárás.

Egyszóval, ha az ámokfutó apa örök életében családja ápolására szorul és magatehetetlen marad, akkor megússza a börtönt, nem kis költséget okozva. A Blikk szerint eddig a gyilkos apa kezelése legalább hárommillió forintot tett ki, és az összeg napról napra csak tovább nő.

A 43 éves férfi saját házukban ölte meg 10 éves kislányát, majd maga ellen fordította fegyverét. A gyerek holttestére és az eszméletlen apára az ápolónőként dolgozó anya talált rá, amikor reggel hazaért a munkából. A férfi bosszúból végezhetett a gyerekkel. Régóta féltékeny volt ugyanis a feleségére, ezért úgy döntött, elveszi legféltettebb kincsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik