Közélet

Gigantikus méretű harcsát fogtak Pécsett

harcsa(1)(960x640)(1).jpg (harcsa, )
harcsa(1)(960x640)(1).jpg (harcsa, )

A hatalmas halról készített fotót néhány óra alatt több ezren osztották meg a Facebookon. A legtöbben gratuláltak a pecásnak, de egyesek szerint képszerkesztő programmal készült a felvétel.

A keddi bejegyzés szerint az óriási halat a Pécstől néhány kilométerre fekvő Malomvölgyi tóból fogta ki egy fiatalember. A hal súlya pár deka híján 60 kilogramm, a hossza pedig meghaladja a két métert.

A facebookos bejegyzés hozzászólói között többen örömüket fejezték ki, hogy végre kifogták a „szörnyet”, noha a vízben egyébként nem szabad fürdeni. Olyan hozzászóló is akadt, aki tudni véli, a horgásznak nem engedték, hogy a kapitális harcsát visszaengedje a vízbe. Állítólag most valahol Mohács környékén, fagyasztóládákban várja, hogy elfogyasszák.

Az egyhektáros mesterséges tórendszert az 1970-es években hozták létre, és egy 20 hektáros parkerdő veszi körbe. A víz helyenként a 3-4 métert is eléri, több patak táplálja, meglehetősen gazdag a halállomány, főleg pontyok és ezüstkárászok várják a horgászokat. Az előbbiből májusban fogtak ki egy hatalmas, több mint 25 kilós példányt, melyet Tornádónak neveztek el.


Fotó: Facebook

Három éve ennél is nagyobb akadt horogra

Akkor a fehérvárcsurgói víztározóból került elő egy hasonló gigantikus hal. Két férfi csalta horogra, majd emelte be a csónakba egy éjszakai horgászás közben. A 203 centis, 72 kilós állat egy 10 dekás kárász csalira csapott rá. Fél órán át fárasztották, mire megadta magát.

A magyar tengerből igazi gigászok kerültek elő

Tavaly egyórás fárasztás után rekordméretű, 93 kilós harcsát fogott egy horgász a balatonboglári hajókikötőben. A harcsát egy helyi halfeldolgozó cég szállította el és dolgozta fel. Öt embernek két órán át tartott, míg megnyúzták és feldarabolták. Öt évvel ezelőtt még ennel is nagyobb, 103 kilós hal került horogra, szintén a balatonboglári hajókikötőben, a móló végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik