Közélet

Síoktató felel a magyar rendőrök kiképzéséért

Az új igazgató kétségkívül az egyik legjobb magyar síoktató, de kinevezése előtt mindössze pár hónapot töltött a rendvédelem kötelékében.

Nemrég Vincze P. Mártont nevezték ki a rendőrök, a terrorelhárítók és a katasztrófavédők kiképzését irányító Rendészeti Szervek Kiképző Központjának vezetőjévé. Az igazgatónak mindössze négy hónapos rendészeti múltja van – tájékoztatta a mainap.hu-t a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

A rendőrök, terrorelhárítók és katasztrófavédők kiképzését március 1-jétől vezető Vincze P. Márton neve kevésbé a rendvédelem, inkább a síelés világában ismert. Ő az első magyar, aki elmondhatja magáról, hogy osztrák, államilag vizsgáztatott síoktató, és így nemcsak magyar, de osztrák símestereket is tanított.

Az új igazgató a lapnak azt mondta, az RSZKK vezetése teljesen az ő „profilja”. Éppen egybevág azzal a pszichológiai, pedagógiai és fizikai tudással, amit a Testnevelési Egyetem atlétikai, illetve síszakedzői szakán megszerzett, valamint azzal a tapasztalattal, amihez síoktatóként jutott hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik