Közélet

Felgyújtotta az élettársát, hat év börtönt kapott

A nőt összeverte, majd benzinnel lelocsolta, és egy öngyújtóval lángra lobbantotta. A sérült gyalog ment el a hat kilométerre lévő orvoshoz.

A vádirat szerint a bűncselekmény 2010. március 1-jén történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészlek közelében, egy tanyán. A pár együtt ivott ismerősük tanyáján, ahonnan az 52 éves Gáll Ferenc egyedül ment haza. A nő csak másnap ért haza, a férfi ezért felelősségre vonta, majd ököllel megütötte. A nő az udvarra menekült, a férfi azonban követte, tovább ütötte. A földön fekvő nő lábát és alsótestét benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta.

A nő ruhája lángolni kezdett, a férfi ettől megijedt és eloltotta a tüzet. A súlyosan sérült nő később gyalog ment el a tanyától hat és fél kilométerre lévő faluba segítséget kérni. A rendőröket és a mentőket már a polgármesteri hivatal munkatársai riasztották. Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a nő testének ötödén másod-, harmadfokú égési sérülések keletkeztek, és az orrcsontja is eltört, életveszélyes állapotban volt.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi barátnőjét már korábban is bántotta, tettét veszélyes eszközzel követte el, illetve a bűncselekmény időpontjában részeg volt. A törvényszék a vádlott javára enyhítő körülményt nem tudott megállapítani.

Az ítélet ellen a védő elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A vádlott szintén fellebbezést jelentett be arra hivatkozva, hogy ártatlanul ítélték el. A Nyíregyházi Törvényszék hat év börtönt szabott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik