Közélet

Húsvéti razzia: hullottak a jogsik

Száznál is több sofőrt értek ittas vezetésen a rendőrök. A biciklisek azt hitték, gond nélkül szeszelhetnek. Vesztükre.

Két halálos baleset történt az elmúlt 36 órában az utakon. A karambolokban 9-en súlyosan, 18-an könnyebben sérültek meg. Összesen 48 olyan ütközésnél helyszíneltek az egyenruhások, ahol anyagi kár történt.

Az alkoholszonda 105 esetben színeződött el, többek között 60 kerékpáros is lebukott. Az ittas vezetés megelőzése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tartott a rendőrség az utakon.

Frontális ütközés

Egy Lada és egy Opel rohant egymásba hétfő délután Nagykőrös határában. A Lada vezetője, egy 62 éves sofőr szabálytalanul előzött. A férfi a kórházba szállítás közben meghalt. A mellette ülő nő, valamint az Opel egyik utasa súlyosan megsérült. A baleset miatt egy harmadik autó is az árokba hajtott, miután sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, félrerántotta a kormányt.

Nem volt jogsija, kis híján elgázolta a rendőrt

Majdnem tragédiával végződött egy igazoltatás a fővárosban, a XVI. kerületi Vidámvásár utcában. Egy Suzuki vezetője, miután látta, hogy a rendőrök megállásra utasítják, lassítani kezdett és az út szélére húzódott, majd váratlanul a gázra lépett és az egyik egyenruhás felé kormányozta kocsiját. A járőr éppen hogy félre tudott ugrani előle.

A férfi megállás nélkül Nagytarcsa felé száguldott, ám nem tudta lerázni üldözőit. Végül az egyik lakótelepnél kerítették kézre az akkor már gyalog menekülő sofőrt. Beismerte: azért nem állt meg, mert nincs jogosítványa. Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik