Közélet

Televíziós stáb miatt bukott le a serlegtolvaj nyugdíjas

A 80 éves férfi felsétált az emeleti kiállító terembe, majd egy XVIII. századi ezüst serleget rejtett a kabátja alá. A Tatai TV stábjának kamerája azonban rögzítette az arcát.

Nyílt nap volt szombaton a tatai Kuny Domonkos Vármúzeumban. A múzeum tárlatára sokan voltak kíváncsiak, köztük az idős férfi is. A múzeum biztonsági kamerájának felvételei szerint felsétált a látogatók előtt lezárt emeleti kiállító terembe, majd eltulajdonította a kulturális javak közé tartozó XVIII. századi 15 centis „Csizmadia céh” ezüst serlegét.

A férfi pechére a helyszínen forgatott a Tatai Tv-is. Miközben a stáb a múzeum igazgatójával készített interjút, rögzítette a rendőrség által keresett férfit is. A felvételen egy idősebb, fehér kabátos férfi volt látható, amin a kehelyhez sétál, és a tartópillérről leemeli.

A tolvaj, mikor a tévében meglátta magát, felhívta a rendőröket. Azt hazudta, fia diákcsínyből lopta el a serleget, és már visszaküldte azt a múzeumnak. A diákcsínyről szóló történet hazugságnak bizonyult, a kupát azonban tényleg visszaküldte, és az igazgatót is felhívta telefonon.

A szenvedélyes kupa és serleggyűjtőt szerdán este állították elő Budapestről. Azt mondta, szombaton kirándulni indult Tatára, majd látván az ingyenes kiállításról szóló felhívást, körülnézett a múzeumban. Úgy gondolta, hogy ezzel a ritka ereklyével gyarapítja készletét, nem tudott ellenállni. Megvárta, míg egyedül marad a teremben, majd fogta az asztalon levő serleget és azt betette kabátjának belső zsebébe. A serleggel a zsebében visszasétált a vasútállomásra, ahonnan, úgy ahogy érkezett, vonattal visszautazott Budapestre. Miután látta és felismerte magát a tv-ben, próbált megszabadulni a kupától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik