Közélet

Beszakadt a Balaton jege két Hummer alatt

Az akarattyai strandon rodeóztak a terepjárókkal. Egyelőre nem tudni, mi maradt a kocsikból.

A két, egyenként háromtonnás autót épp most próbálják meg kihúzni a tóból. Tegnap este hajtottak rá a jégre a sofőrök, de hogy miért, azt egyelőre nem tudni. A fiatalok a partra evickéltek, majd a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai vitték őket meleg helyre.


Fotók: Facebook

Miután a helyi strandnál vagánykodtak, várhatóan szabálysértési eljárás indul ellenük, mert megsértették a jégen tartózkodás szabályait. Nagyjából húszezer forintos bírságra számíthatnak – tudta meg az [origo] a balatonkenesei rendőrségtől.

A terepjárókat egy balatonfűzfői vállalkozó húzza majd ki speciális eszközökkel.

A Hír24 helyszíni tudósítója elmondta: az autót délután két óra körül egy vállalkozó darujával kihúzták a vízből. Az egyik sofőr elmondta: a szlovák rendszámú jármű hajtott először a jégre, de a parttól mintegy 20 méterre beszakadt. A férfi segítséget kért egyik ismerősétől, ekkor érkezett a helyszínre a P rendszámos terepjáró, de az sem járt sikerrel. Az autók az éjszakát a jeges vízben töltötték, egy nappal később húzták ki őket a csávából. A Hír24 úgy tudja, a járművekből sem benzin, sem olaj nem került a Balatonba, így természetkárosítás miatt nem indult eljárás ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik