Közélet

Állatszállítóba rohanó kocsi, kifolyt benzin, dugó a 66-oson

A mentők egy embert kórházba szállítottak, érte mentőhelikopter érkezett.

A baleset a 66-es főúton történt, Pécs és Komló között, az Istvánaknai elágazásnál. Egy teherautó és egy kocsi ütközött össze. A Hír24 információ szerint előbbi jármű szarvasmarhákat szállított. Úgy tudni, a teherautó sofőrje látta, hogy nem tudja elkerülni a karambolt, ezért ráhajtott az út menti füves területre. Információk szerint a kocsi vezetője túl gyorsan hajtott.

Az autó sofőrje a rendőrség szerint súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Úgy tudni, eltört a kulcscsontja. A teherautó vezetőjének nem esett baja, és az állatok is megúszták a balesetet. A szarvasmarhákat azóta már elszállították a helyszínről.

A teherautóból üzemanyag folyt az útra, ezért az útszakaszt egy időre teljesen lezárták, a forgalmat a Lapisi út irányába terelték az egyenruhások. Emellett alkatrészek is szétszóródtak az úton, körülbelül ötvenméteres körben. A történtek miatt legalább másfél kilométer hosszan torlódott fel a kocsisor. A rendőrség tájékoztatása szerint azóta egy sávban már megindulhatott a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik