Közélet

122 balesetet okoztak a részeg sofőrök idén Pest megyében

Diákplakátokkal hívják fel a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire Pest megyében. A rendőrök ellenőriznek, és alkoholmentes sört osztanak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas vezetésből származó balesetek számának csökkentése érdekében „WANTED” néven kampányt indított, a jövőben pedig több településen is figyelemfelhívó akciót szerveznek.

Az autósok elsőként szombaton délben, az 1-es számú főút 10-es kilométerében, Budaörs közelében találkozhattak a szondáztató egyenruhásokkal. Azok, akiknél mindent rendben találnak, ajándékokat kapnak: kulcstartót, sörnyitót, a legszerencsésebbek pedig a Borsodi Sörgyár alkoholmentes sörét.

Pest megye talán az ország legnagyobb átmenő forgalommal és legjelentősebb úthálózattal rendelkező megyéje. A balesetek száma sajnos ezzel arányosan más megyékhez viszonyítva magasabb, és a statisztikai adatok azt mutatják, hogy jelentős számban fordulnak elő az ittas vezetők által okozott, nem ritkán személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek.

Az év első nyolc hónapjában 122 olyan eset történt a megyében, melyben közrejátszott az alkohol. Bár a tavalyi év hasonló időszakához képest csökkenés tapasztalható, a cél, hogy a balesetek száma még kevesebb legyen.

Az akció szervezői, a Pest megyei iskolák és közintézmények közelében plakátokat tesznek ki. Ezek egy művészeti iskola diákjainak nyertes munkái, melyek az ittas vezetés veszélyeire figyelmeztetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik