Közélet

Nem bírta elviselni a szakítást a fóti mészáros

P. Tibor Ferencet, aki a gyanú szerint megölte élettársát és annak anyját, egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság.

A feltételezett tettes, a 34 éves P. Tibor Ferenc a gyilkosságot követő két napon bujkált, majd ügyvédje kíséretében feladta magát a rendőrségen.

A férfi két éve, egy internetes párkereső oldalon került kapcsolatba a 39 éves fóti nővel, aki egy kft. igazgatójaként jó anyagi körülmények között élt édesanyjával fóti családi házukban – közölte Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kapcsolat szorosabbá válásakor a szerényebb jövedelmű, biztonsági őrként dolgozó férfi is a házba költözött, az együttélés azonban sok veszekedéssel, többszöri össze- és szétköltözéssel járt. Ez év januárjában közös gyermekük született, s úgy tűnt, hogy a családi öröm meghozza a békét, ám hamarosan kiújultak az ellentétek közöttük, illetve a férfi és az asszony édesanyja között – mondta a bűnügyi igazgató.

A tragikus nap reggelén a férfi az éjszakai munkából tért haza, amikor – vallomása szerint – a bőröndjét a szoba közepén, összecsomagolva találta, vagyis kiadták az útját. Az amúgy is labilis személyiségű apa ezen úgy felbőszült, hogy az emeleti szobában, veszekedés közben, egy franciakulccsal lesújtott az asszonyra. A zaj miatt az emeletre felment 76 éves asszonnyal hasonló módon végzett a gyanúsított, aki ezt követően beült az áldozat kocsijába és visszatért a munkahelyére.

Ott levelet írt egyik rendőr kollégájának, azt közölve, hogy a csecsemő felügyelet nélkül van a megadott címen, és kérte, intézkedjen a biztonságba helyezéséről. Ennek nyomán szálltak ki a rendőrök a helyszínre, és látva a történteket, a kiszáradt csecsemőt kórházba vitették. A kislány már egészséges, elhelyezése folyamatban van – mondta Papp Péter ezredes.

A bűntett után P. Tibor Ferenc a budai erdőkben bujkált, a rendőrök keresték, öngyilkos akart lenni, ám meggondolta magát és felkereste édesapját, akinek mindent elmondott.

A bűnügyi osztály vezetője aláhúzta: a biztonsági őr ügyében több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

A Pest Megyei Bíróság szóvivője, Kende Katalin úgy nyilatkozott: az előzetes letartóztatást a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye indokolta, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen.

P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt – elmeállapotának megfigyelése miatt – az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik