Közélet

Garázdaság miatt ítélték el a volt alpolgármestert

Randalírozott egy zártkörű rendezvényen, ezért 180 ezer forint pénzbüntetést kapott az egyik kecskeméti önkormányzati képviselő.

Sipos László kecskeméti önkormányzati képviselőt, volt alpolgármestert garázdaság vétsége miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság kedden kihirdetett ítéletében. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott három nap gondolkodási időt kért.

Demeter Gábor bíró indoklása szerint a bizonyítási eljárás alapján megállapítható, hogy a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. A vádlott a terhére rótt garázdaság vétségének elkövetése idején Kecskemét fideszes alpolgármestere volt, jelenleg is önkormányzati képviselő.

Az ítélet indoklása szerint vádlott barátjával 2009. december 4-én este megjelent a megyei kórház egyik osztályának zártkörű rendezvényén, és onnan felszólítás ellenére sem távozott. A vádlott barátját szóváltás után a rendezvény biztonságáért felelős személyek a földre vitték, mire Sipos László az egyik biztonsági őrt a nyakánál fogva próbálta elrántani.

Az ügy nyomozati szakaszában mintegy harminc tanút hallgattak ki, egy részüket a bíróság is meghallgatta. Több tanú is egybehangzóan állította, hogy a pszichiátriai osztály zártkörű rendezvényen megjelenő Sipos Lászlót és barátját a szervezők felszólították a távozásra. Sipos László barátja vitába keveredett egy személlyel, mire a vádlott a segítségére sietett. A vádlott az egyik férfinak hátulról megfogta a nyakát. Ezután a teremben tartózkodó ápolók Sipos Lászlót és barátját a földre vitték, majd kivezették a teremből, és hívták a rendőrséget.

A történtek után Sipos László az alpolgármesteri megbízatásáról lemondott, de képviselői mandátumát megtartotta. Sipos Lászlót a Fidesz képviselőjelöltként indította a 2010-es októberi önkormányzati választáson, azon ismét mandátumot nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik