Közélet

Őrizetbe vették Geréb Ágnest

Egy újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük a XII. kerületben egy magánintézményben kedd délután.

A szülés levezetésében közreműködő három másik emberrel szembeni eljárásról a rendőrség nem közölt információkat.

Az Országos Mentőszolgálat szerda reggel eljuttatott közleményében azt írta: rohamkocsijukat kedd délután a XII. kerületbe egy újszülötthöz riasztották. Amikor a mentők megérkeztek, a kisfiú nem lélegzett és nem volt elégséges vérkeringése, ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülöttmentő személyzete is – közölte az OMSZ.

Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították, a körülmények tisztázása a rendőrség feladata – tették hozzá.

Geréb Ágnest három másik emberrel együtt állították elő kedd este, miután a gondjaikra bízott csecsemőt a mentőknek kellett újraéleszteniük. A Gaál József utcai úgynevezett születésház előtt az újszülött édesapja intett le egy mentőautót azzal, hogy a csecsemő meghalt, az épületben akkor próbálták a gyereket újraéleszteni.

A BRFK kedd este annyit erősített meg, hogy érkezett hozzájuk egy bejelentés, miszerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában, feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni. Az újszülött gyermeket és az édesanyját is kórházba szállították a mentők.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

Geréb Ágnes ügyének következő tárgyalását jövő keddre tűzte napirendre a Fővárosi Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik