Közélet

Börtönbüntetés a húga osztálytársát bántalmazó férfinak

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a fiatalembernek a büntetését, akit első fokon három és fél év börtönbüntetéssel sújtottak.

A 19 éves fiatalembert – mint különös visszaesőt – életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el, négy évre pedig eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A tényállás szerint a vádlott középiskolás féltestvére többször panaszkodott otthon, hogy egyik osztálytársa gúnyolódik vele, s ez rosszul esik neki. A fiatalember 2009. szeptember 16-án elkísérte húgát az iskolába, s amikor a lány megmutatta neki, kiről van szó, a vádlott a fiú után ment, a nyakát átkarolva az utcára húzta, majd többször ököllel megütötte.

A verekedés helyszínén összegyűltek a tanulók, köztük volt a fiatalember húga is, aki elhúzta bátyját a sértettől. A fiú ekkor beszaladt az iskolába, s lerogyott egy fotelbe, állapotát látva a pedagógusok mentőt hívtak hozzá. A sértettnek megrepedt a lépe, életveszélyben volt, ezért a kórházba szállítást követően meg kellett műteni. Támadója ellen – aki korábban rablás, testi sértés és okirat-hamisítás miatt már volt büntetve – eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik