Közélet

Hetvenkét Fradi-szurkolót állítottak elő a miskolci rendőrkapitányságon

Egy busznyi Fradi-szurkolót szállítottak kórházba, miután összeverekedtek a debreceni szurkolókkal.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: Gelejnél 15 szurkolót tetten értek, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást. A többiek esetében garázdaság vétségének gyanúja miatt kezdeményeztek vizsgálatot.

Azt is elmondta, hogy miután a két szurkolótábor összeverekedett, a Fradi és a Loki szurkolói is elhagyták a helyszínt. A fradisták buszát a készenléti rendőrség tartóztatta fel, majd előállították őket a miskolci rendőrkapitányságon. Meghallgatásuk azóta is tart.

A verekedésben többen megsérültek, kórházba senkit nem szállítottak. A stadionban azonban volt egy fejsérüléses ember, de hogy ő hogyan, milyen körülmények között sérült meg, azt még vizsgálják – ismertette. A helyettes szóvivő arról is szólt, hogy négy diósgyőri szurkolót szintén előállítottak, mert – egyebek mellett – a rendőrségi sorfalra támadtak.

A geleji összecsapásban érintett Debrecen-drukkereket a Heves megyei rendőrök tartóztatták fel a kerekharaszti autópálya-pihenőnél. Igazoltatták őket, de senkit nem állítottak elő közülük – közölte Kocsis Irén Mária, a Heves megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

Dobi Tamás korábban elmondta: a Fradi szurkolói Miskolcra tartottak a Diósgyőr elleni meccsre, a Loki-drukkerek pedig a fővárosba mentek az Újpest elleni mérkőzésre. A két társaság szóváltásba keveredett egymással, majd összeverekedtek.

A Miskolcra vonattal érkező fradisták közül szintén előállítottak egy férfit, mivel kirúgta az őket különjáratként a diósgyőri stadion felé szállító helyi busz ablakát. Ellene garázdaság miatt indítottak eljárást – mondta a helyettes szóvivő.

Százhatvan Budapestre utazó debreceni szurkolót pedig szombaton déltájban Gödöllőn le kellett szállítani a vonatról, mert nem volt jegyük – mondta el Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. A drukkerek az egy órával későbbi vonattal utaztak tovább, készenléti rendőrök felügyelete mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik