Közélet

Magyar embercsempész koszovói határsértőkkel Röszkén

Négy koszovóit csempészett az a magyar állampolgár, akit tegnap fogtak el a szegedi határrendészek Röszkénél.

Tegnap éjfél után nem sokkal lettek figyelmesek a járőrök egy kisebb csoport mozgására a röszkei zöldhatárban, amint nagy léptekkel haladnak el az államhatártól a község irányába a szántásban – mondta el a hir24-nek Pál János.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a határrendészek feltételezték, hogy illegális határátlépőkről van szó, így nyomban eléjük kerültek, elzárva azok menekülési útvonalát. Az igazoltatás alátámasztotta gyanújukat, az öt fő közül a magyar állampolgárról kiderült, hogy anyagi juttatás fejében vállalta a három koszovói férfi, valamint nő illegális átjuttatását.

A koszovóiak közül az egyik férfi már korábban próbát tett a tiltott határátlépésre, de akkor is a határrendészek „karjaiba futott”. Vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, míg társait menekültstátus iránti kérelmük alapján a békéscsabai befogadó állomásra szállították.

Az embercsempészettel megalapozottan gyanúsított magyar állampolgárral szemben büntetőeljárás indult – közölte Pál János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik