Közélet

Forgalommal szembe ment a magyar kamionos

Őrizetbe vettek egy magyar kamionost Angliában, mert halálos baleset okozott. A vizsgálat első adatai arra utalnak, hogy a teherautó az út rossz oldalán, a forgalommal szemben haladt.

A baleset az északnyugat-angliai Cumbria megyében történt kedd hajnalban. A teherautó egy Ford Transit furgonnal ütközött; ennek 49 éves vezetője a kórházba szállítás után meghalt. A Ford Transit utasa nyaki sérülést szenvedett, de őt kórházi ellátása után hazaengedték.

A cumbriai rendőrség a kamion 46 éves magyar sofőrjét veszélyt okozó járművezetés gyanújával őrizetbe vette, és kérte a baleset tanúinak jelentkezését. A Cumbriában és Skócia délnyugati vidékein terjesztett, News and Star című helyi újság internetes kiadásának kedd esti beszámolója szerint a rendőrségi vizsgálat első eredményei arra vallanak, hogy a kamion folyamatosan az út jobboldalán – vagyis a Nagy-Britanniában honos baloldali közlekedési rend alapján a forgalommal szemben – haladt. Erre utalnak a szerencsétlenségről a helyi lap által közzétett fotók is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik