Szórakozás

Középdöntőben a szegedi Eurovíziós dalok

Két szegedi kötődésű banda is A Dal középdöntőjében.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című műsorban, a zsűri döntése alapján a Fool Moon, a nézők szavazatai alapján pedig a Honeybeast is tovább jutott a harmadik elődöntőből a középdöntőbe.

Az M1 és a Duna World élőben közvetített showműsorán az első továbbjutó Pál Dénes volt, aki 38 ponttal jutott tovább Brave New World dalával. A szegedi Fool Moon csupán három ponttal maradt le tőle, így ez a csapat is menetelhet tovább a középdöntőbe. Az egyedi acappella produkció, az It Can’t Be Over 35 pontot kapott.

A Honeybeast A legnagyobb hős című dalával is továbbjutott, bár a tévénézők segítsége is kellett hozzá. Az sms-szavazatok alapján léphetnek a következő lépcsőfokra. A szegediek mellett Radics Gigi Catch Me és a Mystery Gang Játssz még jazzgitár című dalait láthatjuk és hallhatjuk újra a következőkben.

A további középdöntőket február 15-én és 16-án rendezik, ahonnan A Dal február 22-i döntőjébe nyolc produkció kerül. A döntőben kiválasztott előadó fogja Magyarországot képviselni dalával az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között Dániában, Koppenhágában.

ByeAlex imádja a szegedi dalokat

A tavalyi induló, ByeAlex, aki a 10 helyen végzett a versenyen, szereti a szegedi produkciókat, főleg a Honeybeast dalát. “Mikor először hallottam ezt a dalt, arra gondoltam, hogy ki ez a lány, akinek ilyen atomszexi hangja van?” – írta ByeAlex, mikor először hallotta a döntőkbe jutott dalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik