Foci

U21-es válogatott: kezdés egy miniállam ellen, a cél Lengyelország

Liechtenstein legjobbjai ellen lép pályára a Robert Kilin szövetségi edző vezette U21-es labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők során. A miniállam csapata mellett még Portugália, Görögország, Izrael és Albánia lesz a mieink ellenfele a kvalifikáció során.

A mieink Zürich érintésével érkeztek meg szerdán Eschen Maurenbe. A szövetség honlapjának tájékoztatója szerint a szövetségi edző a tegnapi nap folyamán jó egyórás edzést vezényelt, amelyen minden kerettag részt vett és teljes értékű munkát tudott végezni.

Fotó: mlsz.hu

A gyakorlást pörgős játék zárta le, hasonló stílusú játékot vár a szakmai stáb a délután három órakor kezdődő összecsapáson. Robert Kilin bátor futballt vár a mieinktől, de nem győzte hangsúlyozni, hogy az esélyesség csak papíron létezik.

A szerdai tréninget követően így nyilatkozott a szövetségi edző: „Bátran, kezdeményezően, felelősségteljesen kell játszanunk a mérkőzésen. Fontos, hogy dinamikusan futballozzunk, és ha eladjuk a labdát, törekedjünk az azonnali visszaszerzésére. A mai edzés után úgy éreztem, a játékosok megértették, mit kértem tőlük, bízom benne, hogy a holnapi mérkőzésen is hasonló hozzáállást látok tőlük.”

A csütörtöki ellenfél már két összecsapást is lejátszott a selejtezők során, ráadásul mindkettőt hazai közönség előtt. Sok örömre azonban nem volt okuk, Albánia 2-0-ra, Izrael pedig 4-0-ra nyert ellenük.

A legjobb nyolc válogatott részvételével megrendezendő kontinensviadalt 2017 nyarán rendezik Lengyelországban.

A magyar U21-es válogatott kerete

Kapusok: Nagy Gergely (Vasas FC), Banai Dávid (Újpest FC), Bősz Levente (Diósgyőri VTK)

Védők: Osváth Attila (Vasas FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lenzsér Bence (Paksi FC), Forgács Dávid (AC Pisa), Kecskés Ákos (Atalanta), Tamás Krisztián (La Spezia), Szilvási Péter (Debreceni VSC), Hangya Szilveszter (Vasas FC)

Középpályások: Vida Máté (Vasas FC), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Vasas FC), Kleinheisler László (Videoton FC)

Támadók: Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Varga Szabolcs (MTK), Balogh Norbert (Debreceni VSC), Mervó Bence (MTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik