Üzleti tippek

Ismét rekordforgalom volt Ferihegyen

Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát rögzítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az évek óta töretlen növekedési ütem 2017-ben újabb lendületet vett, hiszen az év első kilenc hónapjának adatai alapján az éves forgalomnövekedés elérte a 14,5 %-ot. Ehhez az is hozzájárult, hogy igencsak erős volt az utasforgalom szeptemberben, 1 247 352 utas érkezett és indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Ez a szám még tavaly július-augusztusban, vagyis az idegenforgalmi csúcsidőszakban is rekordnak számított volna – összegezte közleményében a Budapest Airport.

A repülőgépek kapacitásának növekvő kihasználtságát jelzi, hogy a le- és felszállások száma „mindössze” 5,9 százalékkal nőtt, vagyis a meglévő járatokon nagyon magas az átlagos ülőhely kihasználtság.

A budapesti forgalom növekedése majdnem a kétszerese az amúgy szintén növekvő európai átlagnak, ami idén elérte a 8 százalékot. A kiemelkedő budapesti forgalomnövekedés hátterében számos tényező együttes megléte játszhat szerepet: tovább növekedett Magyarország és Budapest turisztikai vonzereje, a turisták számára továbbra is kedvező a forint-euró árfolyam és a Budapest Airport is aktív marketingkampányt folytat az újabb légi járatok elhódításáért.

A légiközlekedési piacon ma már nemcsak a légitársaságok, hanem a repülőterek is kemény küzdelmet vívnak a piaci pozíciókért. A jövő nyárra bejelentett észak-amerikai járatok mellett – a lengyel LOT New Yorkba és Chicagóba, az American Airlines Philadelphiába indít gépeket – új piacok és desztinációk felkutatásán dolgozunk, egyebek mellett a Távol-Keleten is –mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Kiemelt kép: Budapest Airport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik