Üzleti tippek

Rangos elismerést kapott az Invitech Solutions biztonsági szolgáltatása

Idén számos nevezés érkezett az IT Business Award felhívására a projektfejlesztési és a termékfejlesztési kategóriákban. Az Invitech Solutions az Intelligens Biztonsági Szolgáltatásaival nevezett, és első helyezést ért el a projektfejlesztésben.

A biztonsági incidensek ugrásszerű növekedésével és a szigorodó törvényi szabályozásoknak köszönhetően az informatikai biztonság egyre inkább kulcskérdéssé válik a cégek életében. Elég csak abból kiindulni, hogy a hackertámadások száma az elmúlt öt évben megháromszorozódott. Az ilyen jellegű incidensek mára meghaladják a napi egymillió esetet, és ezek csupán a felderített támadások.

Az IT-biztonság eddigieknél is fontosabb szerepét indokolja a többi között a zsarolóvírusok ismétlődő támadása is, illetve az is újabb megoldásokat igényel, hogy egyre több vállalati eszköz csatlakozik az internetes hálózathoz a Dolgok Internete (IoT) keretében.

Kiszervezéssel növelhető a biztonság

A növekvő számú, célzott kibertámadások sok esetben okoznak ügyfél- és üzletvesztést. Az ezzel kapcsolatos problémák kiküszöbölése egyre komolyabb terheket ró a cégekre, figyelembe véve, hogy megfelelő szakembereket is egyre nehezebben tudnak szerződtetni.

Az IT-biztonság fenntartása egy rendkívül bonyolult, folyamatos fejlesztéseket és állandó, 24 órás ellenőrzést igénylő tevékenység. Nem véletlenül, hiszen mára ezen a fronton érkezik a legtöbb támadás egy vállalat ellen. Ennek fókuszában nagy jelentőséget kap a megelőzés, valamint az azonnali beavatkozásra való készség fejlesztése is. Mindezt azért is nehéz házon belül megoldania egy társaságnak, mert a cégek egyre nagyobb arányban alkalmaznak olyan online és digitális eszközöket, amelyek hasznosságuk mellett még inkább növelik egy rendszer sebezhetőségét.

Bár az ilyen típusú feladatok kiszervezése nehéz döntésnek tűnhet, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a kiszervezett megoldás ezen a területen optimálisabb idő- és költségráfordítás tekintetében is, ráadásul mindenki számára elérhetővé teszi a komplex megoldásokat – technológiai, szervezeti és üzemviteli szempontból is.

Intelligens szolgáltatások a cégek digitális védelmére

Az Invitel Csoportba tartozó Invitech Solutions a biztonsági trendek és a vállalati igények alapján úgy döntött, hogy új típusú, korunk digitális és biztonsági kihívásait szem előtt tartó szolgáltatáscsomagot fejleszt ki. Az Intelligens Biztonsági Szolgáltatásokat (IBSZ) az IT Business Award versenyén is elismerték, és a vállalat a projektfejlesztési kategóriában első díjat nyert.

Az IBSZ elemeit csaknem fél éves szakmai kutatómunkára alapozva határozták meg a társaság szakemberei. A szolgáltatás középpontjában a 7/24-es felügyelettel és azonnali beavatkozási képességgel rendelkező Security Operation Center (SOC) áll.

A szolgáltatási csomag részei:

  • a valós idejű logmenedzsmenten alapuló, teljes körű biztonsági esemény- és incidenskezelés;
  • az IT-biztonsági fenyegetettségek és a publikus sérülékenységek azonosítása és kezelése;
  • valamint a védelmi eszközök és menedzsmentrendszerek folyamatos operatív működtetése.

A szolgáltatások körét úgy tervezték meg, hogy segítséget nyújtsanak az EU új Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) betartásában, illetve akár a biztonsági esemény- és incidenskezelési eljárás lefedésében is.

A termékfejlesztéssel az volt az Invitech Solutions célja, hogy felügyelt biztonsági szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatóként (Managed Security Service Provider – MSSP) lépjen a hazai piacra, amivel tovább erősítheti ICT-üzletágát és jelentősen bővítheti meglévő biztonsági szolgáltatásai körét.

A vállalat összességében átláthatóbb, átjárhatóbb és jóval biztonságosabb rendszereket ígér – saját cégre szabható, menedzselt megoldásokkal. Ennek köszönhetően ügyfelei jobban összpontosíthatnak saját üzleti tevékenységükre, hiszen az informatikai feladatok akár 65 százaléka is kiszervezhető az ilyen típusú szolgáltatások igénybevételével.

Az Invitech Solutions hazánk egyik vezető infokommunikációs megoldásszállítója. Habár maga a márka tavaly júliustól jelent meg a piacon, a társaság az Invitel Csoport vállalati és nagykereskedelmi üzletágaként mintegy két évtizedes tapasztalattal bír és jelenleg már több mint hatezer üzleti ügyfelet szolgál ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik