Üzleti tippek

Mára már kőgazdag lehet, aki előre beszállt a Mészáros-cégekbe

Óriási áremelkedést produkált a Konzum Nyrt. részvénye a Budapesti Értéktőzsdén rövid idő alatt. Ez az egyik olyan, tőzsdére bevezetett, tehát nyilvános cég, amelyikbe – februárban – bevásárolta magát Mészáros Lőrinc.

A Konzum-részvények csak idén több mint tízszeresükre drágultak.

Legutóbb pár napja kaptak lendületet, miután az derült ki, hogy a Konzum alapkezelő cégén keresztül Mészárosék a privatizált MKB Bank 49 százalékos tulajdonrésze felett gyakorolják a tulajdonosi jogokat. Csak ma 20 százalékkal érnek többet a Konzum-papírok, mint tegnap.

Az alapvetően a szállodaiparban érdekelt Konzum részvényei az elmúlt egy évet tekintve még nagyobb drágulást produkáltak, közel 1400 százalékos, vagyis 14-szeres áremelkedést tudnak felmutatni. Aki olyan szerencsés, hogy még Mészáros cégbe való beszállásának hivatalossá tétele előtt vett a papírból, mára igencsak jól járt.

De a másik tőzsdei Mészáros-céggel, az Opimussal is jól lehetett keresni. Az Opimus volt az, amelyik megvette tavaly ősszel a Népszabadságot bezáró Mediaworks kiadót, és már akkor is Mészárost sejtették az Opimus mögött – idén tavasszal ez is hivatalossá vált.

Az Opimus-részvények ára az elmúlt egy hónapban megduplázódott, az elmúlt egy évet tekintve pedig a 6,5-szeresére drágult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik