Üzleti tippek

Az Invitel gyorsítja a stratégia végrehajtását

A korábbinál gyorsabb ütemű növekedést vár el az Invitel Csoporttól az új tulajdonosa – nyilatkozta David Blunck vezérigazgató.

„A China-CEE Fund márciusban szállt be a cégcsoportba. A befektető támogatja a lakossági és kisvállalati szegmensben (vagyis az Invitel Zrt. esetében) a szupergyors hálózatokon alapuló tévé- és internetszolgáltatás-csomagokra épülő stratégiánkat. A másik üzletágunknál, az Invitech Solutionsnél pedig a konvergens informatikai és telekommunikációs megoldások nyújtása áll a középpontban a közép- és nagyvállalati, kormányzati, illetve nagykereskedelmi partnereink részére. Az új tulajdonos tehát, miközben nem változtat a korábbi stratégiánkon, gyorsítani szeretné a végrehajtását. A növekedési célok elérése pedig egy korábbinál szűkebb, de más jellegű, erős iparági tapasztalattal rendelkező felsővezetői csapat feladata lesz” – összegezte a Világgazdaságnak adott interjúban az Invitel Csoport vezérigazgatója.

Fotó: Világgazdaság / Kallus György

David Blunck hozzátette: a China-CEE Fund befektetési időszakának elején tart, és hosszú távú értékteremtésben gondolkodik. Ezért, miközben befektetőként profitot akar termelni, eszközöket is biztosít az Invitel Csoport számára. Az új tulajdonosnak köszönhetően ugyanis csökkent a cégcsoport hitelállománya, vagyis a korábbi időszakhoz képest növekedett a hitelkapacitásuk, így nőhet a rendelkezésükre álló tőke. Ezáltal pedig nagyobb lépésekben tudnak gondolkodni.

Az Invitel Csoport elmúlt évi üzleti tervében az EBITDA (a kamat és adófizetés és amortizáció előtti eredmény) növelése volt az egyik cél, és ezt sikerült teljesíteniük. A bevétel 45 milliárd forint körül alakult, ebben nagyjából azonos arányban vesz részt az Invitel Zrt. és az Invitech Solution Zrt. Ez utóbbi cég bevételének negyede az informatikai és felhőszolgáltatásból, háromnegyede pedig az adatátviteli és hangszolgáltatásokból származik.

A teljes interjú itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik