Süli János sajtótájékoztatója
Üzleti tippek

Korábban a tehéntrágyában hitt az atomminiszter

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 05. 19. 09:39

Süli János ezt a céget nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.

A Népszavának tűnt fel, hogy a paksi bővítést felügyelő tárca nélküli miniszter nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában a Biogas Productor Kft.-t, noha papíron ő tulajdonos, bár a cégbírósági adatbázis szerint a tulajdonosváltás már bejegyzés alatt áll, a társaságot fia, Süli Balázs veszi át. A miniszter ezt azzal indokolta, hogy – amikor kinevezése ismertté vált – a céget elajándékozta fiának, a papírokat leadták, iktatásuk zajlik. Részletekről sem ő, sem fia nem nyilatkozott.

A Népszava ugyanakkor furcsállja, hogy az adatok szerint a cégnek nincs árbevétele, de tavaly – az azt megelőző év mintegy százmilliós vesztesége után – hasonló nyereségre tett szert, noha üzleteinek a világhálón nem találni nyomát. A lap szerint a Biogas fő tevékenysége a gázgyártás, szarvasmarhaürüléket hasznosít, abból gázt, abból hőt és áramot termel. Emellett kukoricából bioetanolt sajtolnak.

A miniszter vagyonnyilatkozatában említ másik két energetikai céget, amelyektől viszont nem vált meg – emlékeztet a lap, felidézve, hogy Süli János meghallgatásain is többször kitért arra, hogy a paksi atomerőmű vezérigazgató-helyettesi székéből való 2011-es távozása után kezdett a megújuló energiákkal foglalkozni. Mint korábban megírtuk, sokan érvelnek a hazai biogáz-ipar fejlesztése mellett, hiszen a biogáz kitűnő energiahordozó, termelésekor egyesíteni lehet a szerves hulladékok ártalmatlanításából származó előnyöket a könnyen felhasználható megújuló energia előállításával.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERKELEY, CA - FEBRUARY 1: A "Make America Great Again'' hat is burnt on the UC Berkeley campus during a protest on February 1, 2017 in Berkeley, California. A speech by controversial Breitbart writer Milo Yiannopoulos, who was scheduled to speak at the university, was cancelled after protesters and police engaged in violent skirmishes.   Elijah Nouvelage/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.