Üzleti tippek

Felsővezetői változások az Invitel Csoportnál

A márciusi tulajdonosváltással a cégcsoport fejlődése új fázisba érkezett. Egy szűkebb, de más jellegű, erős iparági tapasztalattal rendelkező felsővezetői csapat feladata lesz a növekedési célok elérése.

Márciusban a China-CEE Fund megvásárolta az Invitel Csoportot. A China-CEE Fund hisz a cégcsoport sikeres stratégiájában, azt folytatni és egyben annak megvalósítását gyorsítani szeretné.

David Blunck vezérigazgató vezetésével egy újonnan felálló, szűkebb felsővezetői csapat feladata lesz a növekedési célok elérése. Langsteiner Marianne látja el továbbra is a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Zrt.) operatív vezetői feladatait. Javorniczky Áron eddig sikeresen vitte az Invitech Solutions operatív vezetését. Most egy új, csoportszintű szerepet vállal, az Invitel Csoport operatív vezérigazgató-helyetteseként felel a technológiai és fejlesztési feladatokért, mind az Invitel Zrt., mind az Invitech Solutions Zrt. területeit felügyelve. Az Invitech Solutions kereskedelmi vezetőjének utódlásáról a vállalaton kívülről gondoskodik a cégcsoport.

Közös megegyezéssel, kölcsönös elégedettséggel távozik a cégcsoporttól Balogh Ákos, Bognár Ádám, Dr. Budai J. Gergő és Mártha Imre. A cégcsoport pénzügyi vezérigazgató-helyettesi feladatkörét külső forrásból fogja biztosítani, a többi területet a jövőben pedig más struktúrában működteti. A távozó vezetők egy átmeneti időszakban tovább támogatják a csoport munkáját.

A tulajdonosváltás mérföldkő

A társaság fejlődése és a vezetők további karrierje új fázisba érkezett. A távozó vezetők az elmúlt időszakban jelentősen hozzájárultak az Invitel Csoport fejlődéséhez, üzleti sikereihez. Nekik is köszönhető az eredményes pénzügyi átstrukturálás 2013-ban, a tavalyi sikeres jogi szétválás, illetve a cégcsoport idei értékesítése.

A cégcsoport ezúton is megköszöni eddigi értékes munkájukat és stratégiai szerepükben elért eredményeiket. A távozó vezetők a váltás kapcsán hangsúlyozták: „igazán és őszintén hálásak vagyunk az Invitel Csoport munkavállalóinak, vezetőinek és tulajdonosainak az elért szakmai fejlődésért, a kihívásokkal és közös sikereinkkel teli évekért”.

Fókuszban a szupergyors hálózatokon alapuló szolgáltatások

A China-CEE Fund elkötelezett a vállalatcsoport növekedése mellett. A lakossági és kisvállalati szegmensben továbbra is a szupergyors hálózatokon alapuló tévé- és internet szolgáltatások lesznek fókuszban. Az Invitech Solutions-nél a konvergens informatikai és telekommunikációs megoldások nyújtása áll a középpontban, a közép- és nagyvállalati, kormányzati, illetve nagykereskedelmi partnerek részére. A szűkebb, de más jellegű, erős iparági tapasztalattal rendelkező felsővezetői csapat feladata lesz ezen növekedési célok elérése.

Az Invitel Csoportról

A cégcsoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja (azaz kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint. A társaságnál mintegy 1200 szakember dolgozik.

Az Invitech Solutions Zrt. Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs szolgáltatója. A társaság ügyfelei közép- és nagyvállalatok, valamint közintézmények, emellett a távközlési szektor több száz szereplője számára biztosít nagykereskedelmi szolgáltatásokat.

Az Invitel Távközlési Zrt. mintegy 1,1 millió lakossági és kisvállalati végpontban van jelen saját infrastruktúrával. A társaság több mint 20 év tapasztalatával a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként, széles körű portfólióval áll ügyfelei rendelkezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik