businessman hand using tablet computer and server room
Üzleti tippek

Az IT-biztonság területén erősít az Invitech Solutions

24.hu
24.hu

2017. 05. 10. 12:00

A cég megvásárolta a NewCo IT-biztonsági üzletágát.
Korábban a témában:

Az Invitech Solutions az év első felében több lépésben is tovább szélesíti szolgáltatás-portfólióját. Ennek a folyamatnak egyik állomása a NewCo ICT Security Services Kft. IT-biztonsági üzletágának a napokban lezáruló megvásárlása is. A cég ezzel a lépéssel saját fejlesztési folyamataiban is időt takarít meg, és újabb ügyfélkört tudhat a magáénak.

Az integrációt követően a NewCo által kínált szolgáltatások az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions infokommunikációs megoldásainak szerves részét fogják képezni. Az üzletrész megvásárlása azért is volt kézenfekvő választás, mert a NewCo által kínált, az üzleti folyamatokat kiszolgáló hálózat-, adat- és információbiztonsági szolgáltatások nagyon jól illeszkednek az Invitech Solutions portfóliójába.

Az elmúlt időszakban a vállalat számos más téren is növelte technológiai és szakértői kompetenciáját. A folyamat eredményeként a kínált szolgáltatás-portfólió a nagyvállalati hálózati megoldások és a call, contact center rendszerek területén is jelentősen bővült, így módon még több szolgáltatást tudnak egy helyről igénybe venni az ügyfelek.

Javorniczky Áron

Az akvizíció eredményeként a NewCo eddigi ügyfelei ugyanazt a magas szintű kiszolgálást és támogatást élvezik, mint korábban, de megnyílik előttük az Invitech Solutions integrált telekommunikációs és informatikai megoldásainak teljes spektruma. Az ügyfelek ugyanis a továbbiakban egy kézből vehetik igénybe a társaság által, több esetben exkluzív partnerként biztosított IT-biztonsági szolgáltatásokat, és egyúttal építhetnek vállalatunk egyedülálló infrastrukturális adottságaira is. Ezek sorából kiemelendő az országos lefedettségű, 9000 kilométeres optikai gerinchálózat és a legkorszerűbb felhőszolgáltatásokat is nyújtani képes, jelenleg további bővítés alatt álló adatközponti kapacitás – nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezetője.

A szakember hozzátette: „az akvizíció jól illeszkedik cégünk szegmensalapú szemléletéhez, mert például a középvállalatok által kedvelt sztenderdizált, úgynevezett dobozos termékeket és a különböző nagyvállalatok speciális igényeire szabott egyedi megoldásokat is kiválóan kiegészítik az újonnan szerzett kompetenciák”.

A tranzakciónak köszönhetően az Invitech Solutions ügyfélköre is bővül, ugyanis újabb államigazgatási szervek, kis-, közép- és nagyvállalatok, oktatási és egészségügyi intézmények, pénzintézetek, internet- és médiacégek veszik majd igénybe szolgáltatásait. Mindemellett komoly partneri együttműködéseket és kereskedelmi jogosultságokat is megszerzett így a vállalat. Ezek közül említést érdemel a hálózat- és információbiztonsági megoldásairól ismert Sophos cég „Platinum Solution” minősítése, illetve a Kaspersky, a világ egyik vezető végponti információbiztonsági megoldásszállítójának „Gold” minősítése is.

Mindemellett az Invitech Solutions számára lehetőség nyílt a távoli, de mégis biztonságos munkavégzést lehetővé tevő Soliton Systems megoldásainak, valamint a SOTI gyártó mobileszközök központi, egységes kezelését biztosító szoftverének szélesebb körű alkalmazására. Az akvizícióval a társaság komoly tapasztalatok birtokába kerül a felhasználói szintű IT-biztonság területén, hiszen a céghez csatlakozó szakembergárda nevéhez fűződik a korábbi, nemzetközileg is elismert VirusBuster több termékének a kifejlesztése is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Brüsszel, 2013. március 14.
Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Angela Merkel német kancellár beszélget az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának első napján Brüsszelben 2013. március 14-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.