Üzleti tippek

Azt hitte, vége a Malévnek? Pedig nem

malév (malév, parlament, )
malév (malév, parlament, )

Az egykor szebb napokat látott nemzeti légitársaság – már ami megmaradt belőle – még mindig létezik. De már nem sokáig, mivel végéhez közeledik a cég öt éve tartó felszámolása.

A felszámoló Nemzeti Regionális Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a Malév elismert hitelezői követelésállománya közel 170 milliárd forintra rúgott. A vagyon értékesítéséből néhány milliárd forint folyt be, amiből csak a dolgozók kaptak és ők is csak csekély összeget. Senkinek nem kellettek ugyanis a Malév adósságai.

Már befejeződött az adóhatóság vizsgálata is, most a bíróságon van a sor, hogy kiküldje a dokumentumokat a hitelezőknek és ezután törölhetik végleg a légitársaságot a cégek közül.

66 év után húzták le a redőnyt

A Malév 2012-ben szüntette be tevékenységét. A légitársaság évek óta húzódó problémáira és a sorozatos veszteségekre az Európai Bizottság ítélete tette fel a pontot, ami a tiltott állami támogatások visszafizetésére kötelezte a Malévot. A cégnek nem maradt más választása: fizetésképtelenségre hivatkozva beszüntette működését. A versenytársak, különösen a diszkont légitársaságok azonnal kapacitásbővítésekkel reagáltak a piacon keletkező űrre. A Budapest Airport is megérezte a Malév hiányát, költségcsökkentési intézkedések nevében bezáratta az 1-es Terminált.

(vg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik