Üzleti tippek

Sztrájkra készek az MVM dolgozói

Hiánypótló interjú jelent meg az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének honlapján Gál Rezsővel, aki az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség elnöke és mint ilyen, kompetens.

Az MVM Csoportnál két hónapja húzódik a bértárgyalás. Gál szerint „látszólag a tárgyalóasztal másik oldalán a munkáltató képviselői ülnek, lényegében viszont dr. Seszták Miklós miniszter a vitapartnerünk, s közvetítője, az általa irányított vagyonkezelő. Az álláspontok viszonylag egyszerűek. A szakszervezet három évre 30% béremelést kér, melyet a többi állami tulajdonú vállalat már meg is kapott. Ezúton is kifejezem elismerésemet: bátor és régóta várt, korrekt lépése volt ez a kormánynak. Számunkra viszont ennek csak kicsivel több mint a felét kínálja az illetékes miniszter.”

Gál szerint az MVM Csoport túlteljesítette az előírt tervet, nem érti, hol lehet a probléma, már levelet is írtak Orbánnak. Sztrájk? Gál szerint:

A munkáltatókkal már tárgyalunk az esetleges sztrájk szakmai részleteiről 2017. március 28-án délután is lesz egy újabb tárgyalás. A szakszervezeti álláspont szerint a termelők termeléscsökkentést hajtanak végre, a szolgáltatói területen pedig a sztrájk idejében nem szolgáltatnak, vagy csak korlátozott mértékben. Álláspontunk szerint pl. Pakson100 MW-os leterhelést akarunk szervezni. De ez még odébb van…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik