Késnek a volánbuszok a 10-es főúton (10-es főút, dugó, volánbusz, )
Üzleti tippek

Fogy a volánosok türelme – a kanyarban sincs a béremelés

24.hu
24.hu

2017. 03. 07. 11:34

Türelmetlenek a volánosok, mert a béremelésről még csak tárgyalni sem engedi a munkáltatót a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A Közúti Közlekedési Szakszervezet úgy látja, az alágazatban egyre kétségesebb, hogy áprilisban az emelt béreket kapják a munkavállalók. A volánosok zúgolódnak.
Korábban a témában:

Nem értik, ezért fel vannak háborodva a volános munkavállalók és a szakszervezetek is, mert a kormány február 16-i béremelési bejelentése óta eltelt idő alatt semmi nem történt ez ügyben, a munkáltató még csak meg sem kezdte az érdemi egyeztetést az érdekvédőkkel az alágazatban.

A kormánybejelentés szerint már márciusban emelt béreket kellene kapniuk a munkavállalóknak – január elsejével visszamenőleg –

ezzel szemben még az érdemi tárgyalások sem kezdődtek meg. Kiderült, a halogatás oka az, hogy a tulajdonos, MNV Zrt. nem ismeri a kormány által jóváhagyott mértékek mögöttes tartalmát, s ezért nem engedi bérről tárgyalni a munkáltató képviselőit.
Ezzel szemben mindenféle hírek jelennek meg a médiában, – a kiemelt fejlesztésben érintett ágazatok – találgató és reménykedő szakszervezeti vezetői részéről, hogy április 10-én már az emelt bérek érkeznek a számlákra. Továbbá társaságonként eltérő mértékekről, differenciált emelésekről, „helyben” kiharcolható cafetériáról szólnak a hírek. Ezek a kérdések a tárgyalások során dőlnek el, ami még érdemben el sem kezdődött és köztudott, a volánosok esetében ez helyi megállapodásokkal zárul. – közölte Baranyai Zoltán, a KKSZ elnöke.

A KKSZ a tárgyalások mielőbbi folytatását sürgeti, fél információk birtokában nem látja értelmét olyan találgatásokba bocsátkozni, amelyek félrevezetik a munkavállalókat.

Nem érzem a döntéshozók kellő felelősségét a béremelés végrehajtásának elhúzódása kapcsán, a munkavállalók türelmével nem kellene így visszaélni, mert nem ezt érdemlik – szögezte le Baranyai Zoltán.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.