penztargep(430x286).jpg (Array)
Üzleti tippek

Sürgősen szerezze be a NAV-os pénztárgépet, ha jót akar

24.hu
24.hu

2016. 11. 30. 08:47

Korábban a témában:

Eddig több mint 10 ezer pénztárgép-támogatásra jogosult vállalkozót kerestek fel személyesen az adóhivatal munkatársai. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintettek megkaphassák a kasszánként 50 ezer forintos állami támogatást. Az ugyanis csak annak jár, aki 2016. december 31-ig beszerzi az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

Kasszánként 50 ezer forinttal támogatja az állam azokat a vállalkozásokat, amelyek 2016. december 31-ig beüzemelik pénztárgépüket. És mint pár napja írtuk, már lehet igényelni a támogatást.

Megkeresi a NAV a vállalkozókat

A NAV segít, és mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlenegy érintett se maradjon le a támogatásról. Több mint 10 ezer vállalkozást személyesen vagy telefonon kerestek fel az adóhivatal munkatársai, akik a gyakorlati tanácsok mellett minden – az átállással és a támogatás igénybevételével kapcsolatos – kérdésre is választ adtak.

Az érintetteket az adóhivatal ügyfélkapun keresztül is tájékoztatta a teendőkről. A gyakorlati tudnivalókat tartalmazó levelet mindazok megkapták, akik a bejelentett tevékenységük alapján 2017. január 1-jétől pénztárgéphasználatra kötelesek. Természetesen nem a bejelentett, hanem a ténylegesen végzett tevékenységi kör dönti el, hogy a vállalkozásnak kell-e online kasszát használnia.

Akiknek 2017-től kötelező lesz az online kassza

A támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, azaz

 • a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet;
 • a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet;
 • a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását;
 • a plasztikai sebészeti tevékenységet;
 • a diszkó, táncterem működtetését;
 • a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve
 • a masszőröknek,
 • fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint
 • a taxisoknak és a
 • pénzváltóknak.

Az 50 ezer forintos állami támogatást is ők vehetik most igénybe.

December végéig el kell intézni

Kicsivel több, mint egy hónapja van az érintetteknek a kasszánként 50 ezer forintos támogatás igénybevételére, amelyhez rendkívül egyszerű módon lehet hozzájutni – hangsúlyozza az NGM. Mindössze egy nyomtatványt kell benyújtani. Az adóhivatal öt napon belül visszaküldi az üzembehelyezési kódot, és azt hogy a vállalkozó jogosult a támogatásra. A NAV válaszlevelét kell bemutatni a kassza megvásárlásakor. Az eladó a levélben szereplő kóddal azonnal üzembe helyezi a pénztárgépet, és levonja az 50 ezer forintot a vételárból.

A NAV honlapján a témához kapcsolódó összes információ megtalálható, többek között a támogatott pénztárgéptípusok listája, és innen letölthető a nyomtatvány is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.