Üzleti tippek

Pipa lett a BKV Gyurcsányékra a metró miatt

Feleslegesnek és pánikkeltőnek tartja a BKV a DK szórólapos akcióját – közölte a cég szombaton. Az ellenzéki párt ugyanis szórólapkampányt akar csinálni a 3-as metró miatt, a pamfleteken tájékoztatnák az embereket arról, mit kell csinálni veszély esetén a metróban (tehát ha kigyullad). A BKV szerint bármilyen tűzesetre megállnak a DK tanácsai, ergo feleslegesek, és olyan színvonalúak, mint ez a mondat:

Ha látod, hogy forró az edény, ne fogd meg, mert megégeti a kezed.

A BKV azt írja, sokat fejlesztettek a tűzvédelmen, a munkatársaik pedig felkészültek. A budapesti metróhálózat szerintük van olyan biztonságos, mint bármely másik európai város hálózata. A szórólap egyes állításait is cáfolják: az utasok tudnak kommunikálni a metróvezetővel, a hibás szerelvényeket ha tudják, mindig az állomásokon állítják meg és ürítik ki az alagút helyett, a pályát pedig szakszerűen ellenőrzik.

Megemlítik még, hogy már zajlik a régi kocsik felújítása, 2017 elejétől pedig forgalomba is állnak az első felújított orosz kocsik. A BKV addig is csak olyan szerelvényeket állít forgalomba, amiket műszakilag átvizsgáltak és biztonságosnak találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik