Üzleti tippek

Teljesen megreformálja a profi sportot a digitális technológia

Egyre több sportágban, a fociban, a Forma-1-ben, vitorlás sportban, de most már jégkorongban is alkalmazzák a csapatok a digitális analitikai megoldásokat. Ezekből kaptunk egy alapos ízelítőt az SAP szakmai estéjén a KAPTÁR-ban, ahol Kozák Danuta is mesélt, hogy ő hogyan dolgozik.

Az előadások során az informatikában jártas érdeklődők megismerkedhettek az SAP jelenlétével a sport és szórakoztatás iparágban. Megmutatták, hogy hogyan tudja az üzleti rendszereket szállító szoftveróriás megreformálni a különböző egyéni- és csapatsportok működését. Példákat hoztak fel a futball világából, a száguldó cirkusz (Forma-1) kulisszái mögé is betekintettünk vagy akár a tengerentúli NBA-ben szereplő csapatok teljesítményét is megvizsgálták.

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó interjú-előadásában mesélt arról, hogy ő milyen formában találkozott már pályafutása során a technológia világával és az miként segítette őt. Turóczi Gábor előadásából kiderült, hogy milyen sportágakat támogatnak SAP megoldásokkal, illetve ezek hogyan segíthetik a játékosokat teljesítményük növelésében. Riportokat, analitikákat hozott az foci vagy a Forma-1 világából, valamint egy nagyobb horderejű sportaréna eseményeinek menedzselési folyamataiba is betekintést engedett.

Turóczi Gábor aláhúzta, a legújabb sportszoftverek prezentálása mellett azon technológiákba is bepillantást adtak, amelyekkel az SAP magyar leányvállalatának munkatársai a mindennapokban dolgoznak.

Az esemény jó alkalmat kínált arra, hogy közelebb hozzuk a sportrajongók számára a technológiai innovációt, és közvetlen beszélgetéseken keresztül mutathassuk meg, milyen lehetőségeket kínál az SAP

– mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik