Üzleti tippek

Rekorddöntés a cél az Év fiatal vezetője pályázaton

Az előzetesen meghirdetett határidőnél egy héttel tovább, egészen november 6-ig küldhetik pályázataikat a jelentkezők az Év fiatal vezetője – 2016 díjra. A szervezők idén is kiugró mennyiségű és minőségű pályázatra számítanak; a díj meghirdetése óta egyre élénkebb az érdeklődés a pályázók részéről.

„Tavaly, mikor legelőször hirdettük meg a díjat, minket is meglepett, hogy milyen nagyfokú volt az érdeklődés a pályázat iránt. Idén mindent megteszünk azért, hogy a kiugró érdeklődés még nagyobb számú beadott pályaműben nyilvánuljon meg” – jellemzi a szervezők várakozását Tóth Annamária, a díjat kiíró Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team szakmai vezetője. A pályaművek érkezésével párhuzamosan a neves szakemberekből álló zsűri már megkezdte az értékelési szempontok összehangolását. A zsűri a bírálatkor figyelembe veszi majd a pályázó szervezeten belül betöltött pozícióját, eredményeit, de nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy a pályázó mennyire önreflektív, képes-e, szeretne-e tovább fejlődni, kész-e a folyamatos tanulásra, önfejlesztésre.

„Egyértelmű célunk, hogy az Év Fiatal Vezetője díj egyre nagyobb szakmai rangot vívjon ki magának, és jó okunk van abban reménykedni, hogy a tavalyi érdeklődést is meghaladó, rekordszámú pályázat érkezzen” – vallja Bite Barbara, a Coaching Team alapító-ügyvezetője. A szakember optimizmusát az is táplálja, hogy idén kitolták a díj megpályázhatóságának életkor-kritériumát, idén a 40 évüket még nem betöltő fiatal vezetők is pályázhatnak. És mivel több nagyvállalattól érkezett jelzés, hogy a színvonalas pályázat elkészítéséhez valamivel több időre lesz szükség, a pályázat leadási határidejét is egy héttel kitolták, egészen november 6-a éjfélig várják a pályaműveket.

ev_fiatal_vezetoje_infografika

„A felfokozott érdeklődést részben annak tudjuk be, hogy az ügy mellé álltak a hazai Top200-ban szereplő vállalatok, így például – arany fokozatú támogatóként – az NN Biztosító, vagy a Vibrocomp és a BD, de még fontosabb szempont, hogy olyan elismerést kaphatnak a fiatal vezetők, amely a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet” – hívja fel a figyelmet a díj üzenetére Tóth Annamária. A díjra olyan 40 év alatti vezetők pályázhatnak, akiknek legalább egyéves vezetői tapasztalatuk van, és akik legalább öt főből álló csapatot irányítanak a mindennapok során. A díjra november első hetéig lehet pályázni, az ünnepélyes díjkiosztó 2017 elején lesz, ekkor derül fény arra, ki lesz Magyarországon 2016 Év Fiatal Vezetője. A Coaching Team szakmai vezetője elmondja azt is, hogy a bírálók ugyanakkor a fődíj mellett különdíjakkal, és a további helyezetteknek járó díjakkal is készülnek képzési programok, tanfolyamok, szakkönyvek formájában. Külön figyelem övezi a legjobb 30 év alatti vezető különdíjat is, hiszen a győztes még a fiatal vezetők között is a legrátermettebb utánpótlást képviseli majd.

(x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik