Üzleti tippek

A szupergyors internet egyre több helyen elérhető

Az Invitel a Széchenyi 2020 program keretében kiírt pályázat eredményeként 11 járás közel 100 településén fejleszti az internetszolgáltatást.

A vállalat a pályázat során 1,95 milliárd forint értékű uniós forrást nyert el legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére, melynek köszönhetően újabb területekre juttathatja el a minőségi, gyors internetszolgáltatást.

A Szupergyors Internet Program (SZIP) a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia digitális infrastruktúra pillérének fontos eleme. Célja, hogy az Európai Unió digitális menetrendjével összhangban 2020-ra az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább 30 Mbit/s sebességű, megbízható szolgáltatás.

A távközlési társaság a makói járásban már az első körös eredmények kihirdetése után elindította a tervezési munkálatokat és a szerződéskötést követően, Óföldeákon a kivitelezés is elkezdődött. Az új, korszerű hálózat kiépítését nemrég fejezték be, és múlt héten már át is adták a település lakóinak.

Az Invitel teljes mértékben támogatja a kormányzati törekvéseket, amelyek a szélessávú internetszolgáltatást valamennyi hazai háztartás, vállalkozás és intézmény számára elérhetővé teszik, elősegítve ezzel Magyarország digitális felzárkóztatását. A társaság ezért eddigi, saját forrásból megvalósított hálózatfejlesztései mellett számos régióban nyújtott be pályázatot a SZIP keretében. Az első és második kör eredményei szerint a cég sikerrel pályázott a következő járásokban: Makó, Szeghalom, Ajka, Békés, Dunaújváros, Gyula, Jászberény, Mezőkovácsháza, Szarvas, Szeged, Várpalota.

„Célunk, hogy a rendelkezésre álló források felhasználásával minél több háztartás és kisvállalat számára elérhetővé tegyük az Invitel szolgáltatásait. Éppen ezért újabb mérföldkőnek tekintjük, hogy a korábbi hetek munkájának eredményeként, elsőként Óföldeákon, már át is adhattuk a Szupergyors Internet Program keretében fejlesztett korszerű internethálózatot. A fejlesztéssel elősegítjük a gyors internethez és a digitális, interaktív tévészolgáltatáshoz való hozzáférést azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt megoldható” – fogalmazott David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója.

A szolgáltató 2012-ben intenzív hálózatfejlesztési programot indított, melynek megvalósítását a 2015 és 2016-os évben felgyorsította. Mindezt a növekvő sávszélesség igény, a tartalomfogyasztási, tévénézési szokások átalakulása, valamint a HD tartalmak térnyerése indokolta.

A vállalat saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatás, valamint a minőségi televíziózás (IPTV) alapjául szolgáló technológiát. Ez a lendület a SZIP program és saját fejlesztések keretében töretlenül folytatódik a következő hónapokban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik