Üzleti tippek

Multis kedvezmények kellenének a magyar cégeknek is

Az LMP felszólította a kormányt, hogy az uniós pályázatok átalakításával, továbbá a fizetések emelésével, az adórendszer megváltoztatásával és a szakképzés fejlesztésével javítsa a kis- és közepes vállalkozások versenyhelyzetét.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a kkv-k jelenlegi nehéz helyzete és fokozódó szakemberhiánya mögött a kormány elhibázott gazdaságpolitikája áll, amely mesterségesen alacsonyan tartja a magyarországi béreket, így a szakképzett munkaerőt külföldre, illetve a nagy multinacionális cégekhez tereli.

A támogatások és adókedvezmények nagy részét ugyanis a nemzetközi vállalatok kapják, míg az uniós források kétharmadát – a kabinet korábbi ígérete ellenére – továbbra is az állami szereplőknek fizetik ki – fejtette ki a politikus.

Az LMP ezen helyzet javítása érdekében továbbra is azt szorgalmazza, hogy a kkv-k a multinacionális cégekkel egyenlő mértékben férjenek hozzá az uniós forrásokhoz, a pályázatok sikerességét pedig ne a politikai kapcsolatok, hanem az alkalmasság határozza meg.

Schmuck Erzsébet emellett pártja nevében ismételten azonnali és jelentős béremelést sürgetett, amellyel egy időben szerinte a munkát terhelő adókat és járulékokat is csökkenteni, a szakképzés színvonalát pedig jelentősen fejleszteni kellene – összegezte az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik