Üzleti tippek

Kapósak a kamatmentes hitelek – Újabb MFB Pontok nyílnak

Újabb 50 hitelintézeti fiókkal bővült az MFB Pontok hálózata, így a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. országszerte már 76 helyszínen várja a vállalkozásokat.

A bővítés révén a Takarékbank Zrt. újabb húsz, a Budapest Bank Zrt. tíz, míg az FHB Zrt. további húsz ponton kezdi meg a forrásközvetítést. A következő egy hétben újabb ötven MFB Pont kialakítását készítik elő.

Az MFB Pontokon már több mint egymilliárd forint értékű, nulla százalékos kamat mellett igényelhető, úgynevezett mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelt értékesítettek kkv-knak.

Az állami pénzintézet tervei szerint év végére már 650 ilyen pont lesz az országban. A társaság a közeljövőben közbeszerzést ír ki a hálózat kiterjesztése érdekében, hogy újabb pénzintézetek csatlakozhassanak a hálózathoz.

A közlemény idézi Németh Lászlónét, a Miniszterelnökség államtitkárát, aki kifejtette: a fokozott érdeklődés miatt a hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forint a vártnál előbb kerülhet a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz.

Az európai uniós visszatérítendő források minél gyorsabb szétosztása érdekében az elmúlt hetekben közel háromszorosára nőtt az MFB Pontok száma – tette hozzá Németh Lászlóné.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) kifejezetten vállalkozások igényeire szabott hitelt elsősorban termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni.

A mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással vehető igénybe minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10 százalékos önrész mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB – idézte a pénzintézet közleményét az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik