Üzleti tippek

Foci-Eb: egy magyar startup is rámozdult a tippelési piacra

A Tiple célja, hogy betöltsön egy űrt az online versenyek világban, és alternatívát kínáljon baráti társaságoknak, szurkolói vagy vállalati közösségeknek, hogy a kockás-papíros, Excel-táblás tippjátékok átkerülhessenek a digitális világba.

Az online vagy mobiltelefonon futó alkalmazáshoz bárki csatlakozhat és indíthat saját tippversenyt, vagy beszállhat már zajló tippjátékokba. Lehet tippelni a franciaországi Európa-bajnokság győztesére, a mérkőzések végeredményére, a pontos tippek pontot érnek a tippverseny állása pedig folyamatosan követhető. De akár személyre is szabható a verseny, egy-egy közösség saját szabály rendszert is alkothat.

A Tiple nem szerencsejáték, éppen ellenkezőleg a szerencsejátékra szakosodott online fogadóoldalakkal ellentétben teljesen ingyenes és kockázatmentes. Nincs „kisbetűs” rész, bárki csatlakozhat, a játék itt valóban csupán az izgalomról szól, ahol nem a bankkal, hanem egymással játszanak a felhasználók – emelik ki a társaság közleményében.

Pető Ferenc, az 5 fős startup vezetője és vezető fejlesztője  elmondta, a játékot először saját szórakoztatásukra hozták létre barátaival és testvéreivel. Alig pár hónapja merült fel, hogy publikussá és profibbá tegyék az alkalmazást, és napról napra százasával nő a regisztrálók száma. Sőt, sok cég az ügyfeleket célzó – publikus – tippelős játékhoz használja az alkalmazást. A szakember hozzátette: már tervezik a Tiple-játékok közzétételét az olimpiai számok kapcsán is.

Bloggerek, sportújságírók is beszállhatnak a versenybe

A néhány nap múlva induló foci-EB kapcsán a Tiple csapata elindította a hazai sportújságíróknak, bloggereknek, szerkesztőségeknek szóló tippversenyét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik