Üzleti tippek

Százmillió felett keresett a Csubakka-maszkos videó hőse

Minden szempontból kifizetődő volt a párperces felvétel.

Azt már mindenki tudja, hogy Candace Payne világhírű lett azzal, hogy percekig visítva nevetett. Igen, ő az a nő, aki felvett egy Csubakka-maszkot, és ebből vírusvideó lett.

Az eddigi legnézettebb Facebook-élőzés köthető a nevéhez;  a legutóbbi 143 millió óta már 155 milliót mutat a nézettségi számláló.

De vajon nyert-e vele mást is, mint 15 perc hírnevet?

A Time magazin szerint nem is keveset. Egy újságíró kiszámolta, hogy Candace és családja milyen értékben kaphatott ajándékokat a videó óta. Számításai szerint ez az összeg

420 ezer dollárnál járhat. Egy forintban nagyjából 115 és fél millió.

Először is – érthető okokból – elhalmozta őt meglepikkel a Kohl’s: az a cég, amely a Csubakka-maszkot árulja; a vállalat nem lehet eléggé hálás, hiszen azóta úgy viszik a hangot kiadó álarcot, mint a cukrot. Csak a Kohl’s-tól 5000 dollár értékben kapott játékokat, és 2,500 dollárnyi ajándékkártyával is megjutalmazták.

Más üzletek is meglepték utalványokkal, és kapott utazási csekkeket is; csak a Disney World-be tett látogatása (ahol az igazi Chewbaccával találkozhatott) 7500 dollárba fájt volna nekik.

A legnagyobb összegű ajándékot a floridai Southeastern University-től kapta a család: a felsőoktatási intézet vezetése szerint Candace őszinte nevetése inspiráló volt az egész világ számára, ezért ő és családja különböző ingyenes képzéseken vehet részt – összesen 400 ezer dollár értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik