Üzleti tippek

Kaszált a volt CBA-vezér

Futott a szekér tavaly a CBA-alapító és -vezér, a központi CBA-cég elnöki posztjáról év végén lemondott Baldauf ­László két vállalkozása alatt is – írta a Népszabadság a már leadott 2015-ös mérlegbeszámolók alapján.

A budai Várban is bolttal rendelkező, emellett éttermet, cukrászdát és kávézót is üzemeltető CBA-Budavár Kft. tavaly bő 2,3 milliárd forintos forgalmat ért el, s ez alig marad ugyan el a megelőző évitől, adózott eredménye rekordot döntött a cég történetében: 185 millióra nőtt (2011-ben még alig kilencmilliós volt az adózott profit).

A CBA Arany-Herceg Kft. árbevétele pedig az elmúlt négy évben 700 millió forint körül alakult, tavaly majdnem 750 millió forintos volt a forgalom. Ebből 67 millió forint adózott eredmény maradt meg. A tulajdonosok 135 millió forintot vesznek ki osztalékként.

Baldauf a CBA-Budavárban márciusig személyesen, azóta egy másik cégén keresztül tulajdonos, társa Féniász Péter. A CBA Arany-Herceg Kft. tulajdonosi körébe tartozik a CBA-Baldauf Invest Kft., Féniász és a Lázár fivérek Lázár-Holding Kft.-je is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik