shallow depth of field of accountant calculating financial data
Üzleti tippek

Feketemunka és zsebbe fizetés: így trükköznek a cégek

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2016. 05. 01. 17:00

„Az ügyeskedő cégvezetők általában a magas közterhek kifizethetetlenségével érvelnek. Emellett sajnálatos módon az általános vállalkozói kultúra is a szürke és a fekete megoldások felé tereli a cégeket” – említett néhány gócpontot a megkérdezett munkajogi és HR-tanácsadó.
Korábban a témában:

A legjellemzőbb szabálysértés a feketefoglalkoztatás, vagyis a munkaszerződés és bejelentés nélküli foglalkoztatás. Szintén a „klasszikus” esetek közé tartozik a munkaidővel és a bérrel való ügyeskedés. Például a bejelentettnél hosszabb munkaidőben dolgoztatják az alkalmazottakat, vagy a fizetésük egy részét „zsebbe” kapják.

A „legfertőzöttebb” ágazatok

A feketelista élén évek óta fix helye van az építőiparnak, a feldolgozóiparnak és a vagyonvédelemnek is. A munkaügyi ellenőrzés esélyét növeli, ha a vállalkozás:

  • olyan iparágban működik, ahol jellemzően sok a feketemunkás,
  • kapcsolati hálójában olyan társaságok találhatók, amelyek gyakran követnek el szabálytalanságokat,
  • mérlegében és áfabevallásában ellentmondás fedezhető fel. Például: jelentősen megemelkedtek a megrendelései és a számlaforgalma, de továbbra is nagyon alacsony az elszámolt bérköltsége.

A lebukás kockázatai

Hoffmann Gábor Csaba munkajogi és HR tanácsadó, a Munkaviszony.hu Kft. ügyvezetője szerint a „feketéző” cégeknek nemcsak a lebukás és a bírság kockázatával kell számolniuk. Például, ha baleset éri az agyonhajszolt – folyamatosan 16-18 órában dolgoztatott – munkavállalójukat, akkor ott már súlyos következmények várnak a cégvezetőre is. Másrészt a kizsigerelt (volt vagy jelenlegi) alkalmazottak közül előbb-utóbb valakinek úgyis betelik a pohár, és jelezni fogja a visszaéléseket a hatóságok felé.

Mit mond a törvény?

A munkavállalók naponta legfeljebb 12 órát, hetente átlagosan 40, de maximum 60 órát dolgozhatnak. Az egyes műszakok között legalább 11 óra pihenőidőt, 6 naponta legalább 1, átlagban azonban hetente 2 pihenőnapot kell biztosítani.

Tipikus hiba: trükközés a minimálbérrel

Sokan „költségoptimalizálás” címszóval előszeretettel minimálbérre jelentik be a dolgozókat. A szakértő felhívta rá a figyelmet, hogy a minimálbér a szakképzettséget nem igénylő – FEOR 9-es – munkaköröknél alkalmazható.

Ha az álláshoz bármilyen szakképzettség, érettségi, OKJ-papír vagy akár csak jogosítvány szükséges, akkor már szabálytalan a minimálbérre való bejelentés. Ezekben az esetekben legalább a garantált bérminimum jár a dolgozóknak. Mivel a FEOR 9-es munkakörben foglalkoztatottak után jelentős adókedvezmény is jár, ezért az ilyen munkavállalók tényleges munkaköre a NAV érdeklődésére is számot tarthat.

A 9-es főcsoport

FEOR: Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere

– takarítók és hasonló jellegű foglalkozások: lakás- és intézménytakarító, háztartási alkalmazott, konyhai kisegítő, szobalány, utcaseprő stb.;
– őrök és hasonló jellegű foglalkozások: portás, éjjeliőr, ruhatáros, jegyszedő stb.;
– anyagmozgatók: csomagoló, szállító- és rakodómunkás stb.;
– egyéb segédmunkások;
– egyszerű mezőgazdasági és erdőgazdálkodási foglalkozások.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.