Üzleti tippek

Egymilliárd forintra pályázhatnak a cégek

Az NGM új pályázatot írt ki az üzleti infrastruktúra fejlesztésére.

Megjelent a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében 1 milliárdos keretösszeggel az Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívás – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Rákossy Balázs kiemelte: a fejlesztési támogatás a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését célzó, meglévő iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, indokolt esetben új iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére fókuszál.

Támogatási kérelem benyújtására helyi önkormányzatok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok jogosultak.

A felhívás célja a gazdaságélénkítéshez és a foglalkoztatási szint növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítása, illetve a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges infrastrukturális háttér fejlesztésének támogatása. Kiemelten fontos új munkalehetőségek teremtése, a foglalkoztatás növelése a betelepült vállalkozások működési feltételeinek kedvezőbbé tételén keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik