Which direction?
Üzleti tippek

Az üzlet még mindig a férfiak világa, de a változás már kézzel fogható

24.hu
24.hu

2016. 04. 05. 13:48

Az UPS logisztikai világcég leányvállalata Női Vezetői Fórumot tartott Budapesten.
Korábban a témában:

Különböző iparágak női vezetői vitatták meg a vállalati vezetőkről alkotott képüket a mai gazdasági, üzleti életben. A témák közt szerepelt, hogy mit tehetnek hozzá a női vezetők a cég működéséhez, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, és hogy változhatnak ezek a jövőben.

Az Európai Bizottság adatai szerint ugyan a vezetői pozíciók mintegy 85 százalékát még mindig férfiak töltik be, de az egyetemekről és főiskolákról kikerülő szakemberek 60 százaléka már nő.

Jim Kearney, a UPS magyarországi országigazgatója nyitóbeszédében elmondta, hogy a nőknek még mindig több nehézséggel kell szembenéznie az üzleti életben, mint férfitársaiknak. Ugyanakkor a vállalatukhoz hasonló cégek segítenek a dolgozóik fejlődésében, és a női munkatársaknak is egyelő pályát biztosítanak a vezetői karrierútjukon.

A kerekasztal minden résztvevője egyetértett abban, hogy a nők és a férfiak egyformán jó vezetők lehetnek, sőt a vezetői diverzitás révén a cégek elősegíthetik a folyamatos megújulást a különböző típusú gondolkodásmódok, ötletek és képességek révén.

A szakemberek abban is egyetértettek Farah Willey-vel, a Ritz-Carlton Budapest értékesítési és marketingigazgatójával, hogy „ugyan az üzlet még mindig a férfiak világának számít, de a változás már kézzel fogható, és egyre inkább a jó irányba mozdulunk el”.

Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója szerint a legfontosabb kérdés az oktatás, és nem is feltétlenül a formális képzések, hanem a közös tapasztalatok, a jó példák azok, amik segíthetnek leküzdeni az előítéleteket.

Az sem volt kérdéses, hogy a család és a munka összeegyeztetése nem egyszerű feladat, de ahogy az egyik résztvevő fogalmazott, fontos megtalálni az egyensúlyt, hiszen a család a legerősebb hátország egy vezető számára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.