Üzleti tippek
Budapest, 2012. július 11.
Juranovszky Bernadett munkatárs dolgozik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Szabó Ervin téri diszpécserközpontjában, amely a BKK Forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése (Futár) a közösségi közlekedésben címû projektjének keretében valósult meg.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Sereghajtók a hazai kkv-k a digitalizációban

24.hu
24.hu

2016. 03. 30. 11:57

A Varsói Egyetem digitális gazdasági laborjának (DELab) felmérése szerint a magyar cégek jelentősen le vannak maradva a digitalizáció terén.
Korábban a témában:

Jelenleg a 26. helyen áll a hazai vállalati szféra, tehát az Európai Unió 28 országából mindössze kettőt előzünk meg a digitális felkészültséget illetően.

A K&H 500 hazai kkv-vezetőt kérdezett meg arról, miként vélekednek az elektronikus szolgáltatásokról, valamint, hogy az ilyen jellegű pénzügyi szolgáltatások különböző előnyei közül melyek a legfontosabbak számukra.

„A felmérésünk szerint a hazai kkv-k nagy része tisztában van és naprakész az új digitális szolgáltatásokkal kapcsolatban. A megkérdezett vállalkozások háromnegyede nyitott az új e-szolgáltatások bevezetésére, amennyiben az hozzájárul a cég eredményességéhez, kétharmaduk pedig követi a digitális trendeket, ilyen témájú konferenciákat és az újdonságokat” – részletezte az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv-marketing főosztály vezetője.

A válaszokból kiderül az is, hogy a vállalkozások túlnyomó többsége (70%) igyekszik a legmodernebb e-szolgáltatások igénybevételére.

Biztonság és költséghatékonyság

„A társaságok számára a legfontosabb előny, hogy az e-szolgáltatások nagyon biztonságos megoldások, a cégek több mint háromnegyede vélekedik így. Ezt követően szinte megegyező arányban a költséghatékonyság, a kényelem, valamint az adatok könnyebb tárolhatósága a legfontosabb szempont. Érdekes, hogy a cégek mindössze 58%-a véli kiemelten fontosnak, hogy az e-szolgáltatások igénybevételével munkaerőt spórolhat meg, így tehát ez a legkevésbé hangsúlyos előny” – tette hozzá a szakértő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.