Üzleti tippek

Súlyos csapás érte a török idegenforgalmat

Ankara zsebére is jelentős csapást mért a szombati merénylet, mivel Törökországnak komoly bevételei vannak idegenforgalomból.

Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint a kurdok és az Iszlám Állam is célzottan olyan területeket támad, amelyeknek jelentős idegenforgalmi hatása van. A turistákat alaposan visszariasztják majd a mostani események – tette hozzá az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az izraeli áldozatokról és sérültekről szólva elmondta: nem valószínű, hogy Izrael retorziót fontolgatna, vagy akár szóvá is tenné a merényletet a két ország kapcsolatában, mert pontosan tudják, hogy „gyakorlatilag lehetetlen” kivédeni az összes terrortámadást.

Szombat délelőtt öngyilkos merénylő robbantott Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében, a robbanás a merénylőn kívül öt ember – köztük három izraeli és egy iráni állampolgár – halálát okozta és 36-an sérültek meg.

A szakértő Salah Abdeslam, a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrorakciók legfőbb gyanúsítottjának elfogásáról azt mondta: nem tartja valószínűnek, hogy a többi rejtőzködő terrorista ennek hatására elmenekülne Belgiumból, mivel pont ezzel válnának gyanússá. Azok menekülhetnek esetleg, akikkel az elfogottnak kapcsolata volt. Kaiser Ferenc szerint sokan lehettek, akik segítették, hogy ilyen sokáig bujkáljon, hozzátéve: az is terrorcselekmény, ha egy többszörös gyilkost bújtatnak – összegezte az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik