Ártánd, 2014. április 29.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei az ártándi határátkelõhely belépési oldalán 2014. április 29-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Üzleti tippek

Műtrágyás áfacsalókra csapott le a NAV

24.hu
24.hu

2016. 03. 19. 20:04

Egy a gyanú szerint több mint egymilliárd forint áfát elcsaló bűnszervezetet lepleztek le a pénzügyőrök.
Korábban a témában:

A jól szervezett bűnelkövetői kör – egy férfi és egy nő irányításával – főként Németországból és Ausztriából vásárolt műtrágyát. A beszerzett árut papíron uniós és magyar cégeken keresztül értékesítették hazai vállalatoknak, amelyek végfelhasználóknak adták azt tovább.

Az országos akcióban a költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérült: sok millió forint készpénzt, ékszereket, huszonhárom ingatlant, hét gépjárművet, az ügyben érintett gazdasági társaságok üzletrészeit, továbbá 5200 tonna műtrágyakészletet foglaltak le és negyvennégy bel-, illetve külföldi bankszámlát fagyasztottak be.

A két irányító, a két összekötő ember és a „bűnszervezet könyvelőnője” előzetes letartóztatásban van. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik, a bűncselekmény miatt büntetésként akár tizenöt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Isztambul, 2016. március 19.
Hazainduló turisták, miután öngyilkos merényletet követtek el az isztambuli Isztiklalon sétálóutcában 2016. március 19-én. A támadásban legkevesebb négy ember életét vesztette, húsz megsebesült. (MTI/AP/Depo Photos)Súlyos csapás érte a török idegenforgalmat
Opportunity, rise and improvement concept1200 százalékkal növelték másfél óra alatt az új vevők számát