Ártánd, 2014. április 29.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei az ártándi határátkelõhely belépési oldalán 2014. április 29-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Üzleti tippek

Műtrágyás áfacsalókra csapott le a NAV

24.hu
24.hu

2016. 03. 19. 20:04

Egy a gyanú szerint több mint egymilliárd forint áfát elcsaló bűnszervezetet lepleztek le a pénzügyőrök.
Korábban a témában:

A jól szervezett bűnelkövetői kör – egy férfi és egy nő irányításával – főként Németországból és Ausztriából vásárolt műtrágyát. A beszerzett árut papíron uniós és magyar cégeken keresztül értékesítették hazai vállalatoknak, amelyek végfelhasználóknak adták azt tovább.

Az országos akcióban a költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérült: sok millió forint készpénzt, ékszereket, huszonhárom ingatlant, hét gépjárművet, az ügyben érintett gazdasági társaságok üzletrészeit, továbbá 5200 tonna műtrágyakészletet foglaltak le és negyvennégy bel-, illetve külföldi bankszámlát fagyasztottak be.

A két irányító, a két összekötő ember és a „bűnszervezet könyvelőnője” előzetes letartóztatásban van. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik, a bűncselekmény miatt büntetésként akár tizenöt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Kommentek

Isztambul, 2016. március 19.
Hazainduló turisták, miután öngyilkos merényletet követtek el az isztambuli Isztiklalon sétálóutcában 2016. március 19-én. A támadásban legkevesebb négy ember életét vesztette, húsz megsebesült. (MTI/AP/Depo Photos)Súlyos csapás érte a török idegenforgalmat
Opportunity, rise and improvement concept1200 százalékkal növelték másfél óra alatt az új vevők számát