Üzleti tippek

Befékeztek a nagyvállalatok

szerelő (Array)
szerelő (Array)
Ismét visszacsökkent a cégek beruházási szándéka, így jelenleg tízből négy hazai vállalat tervezi, hogy idén valamilyen fejlesztést végez.

A beruházási célok között a technológiafejlesztés az első számú fejlesztendő terület, amit a közeljövőben erősíthet a kormány héten bemutatott iparstratégiája is.

„Az elmúlt negyedév kiugró pozitív eredménye után visszakorrigált a beruházási szándék. A cégek leginkább technológiafejlesztést és kapacitásbővítést terveznek, de mindkét esetben csökkent azoknak a társaságoknak az aránya, amelyek ilyen irányú fejlesztésben gondolkodnak” – összegezte Peter Roebben, a K&H vállalati üzletágának vezetője.

A tavaly év végén megkérdezett vállalatvezetők véleménye alapján a beruházások volumenét tekintve sem várható kiugró növekedés, mivel leginkább a tavaly erre szánt összeggel tervez idén is a cégek háromnegyede (76%), és csupán minden ötödik cég növeli ilyen jellegű kiadásait.

„A kormány múlt héten bemutatott, 2020-ig tartó iparstratégiájának célja, hogy a hazai feldolgozóipar elmozduljon a magasabb hozzáadott értékű termelés felé, ezért arra számítunk, hogy a közeljövőben növekedni fognak a nagyvállalatok technológiafejlesztési beruházásai” – tette hozzá a szakértő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik