Üzleti tippek
szerelő (Array)

Befékeztek a nagyvállalatok

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 13:45

Ismét visszacsökkent a cégek beruházási szándéka, így jelenleg tízből négy hazai vállalat tervezi, hogy idén valamilyen fejlesztést végez.
Korábban a témában:

A beruházási célok között a technológiafejlesztés az első számú fejlesztendő terület, amit a közeljövőben erősíthet a kormány héten bemutatott iparstratégiája is.

„Az elmúlt negyedév kiugró pozitív eredménye után visszakorrigált a beruházási szándék. A cégek leginkább technológiafejlesztést és kapacitásbővítést terveznek, de mindkét esetben csökkent azoknak a társaságoknak az aránya, amelyek ilyen irányú fejlesztésben gondolkodnak” – összegezte Peter Roebben, a K&H vállalati üzletágának vezetője.

A tavaly év végén megkérdezett vállalatvezetők véleménye alapján a beruházások volumenét tekintve sem várható kiugró növekedés, mivel leginkább a tavaly erre szánt összeggel tervez idén is a cégek háromnegyede (76%), és csupán minden ötödik cég növeli ilyen jellegű kiadásait.

„A kormány múlt héten bemutatott, 2020-ig tartó iparstratégiájának célja, hogy a hazai feldolgozóipar elmozduljon a magasabb hozzáadott értékű termelés felé, ezért arra számítunk, hogy a közeljövőben növekedni fognak a nagyvállalatok technológiafejlesztési beruházásai” – tette hozzá a szakértő.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.