Üzleti tippek

Az Invitel az elsők között kapta meg a Cisco minősítését

Az infokommunikációs cég IaaS felhőszolgáltatása a hazai piacon az elsők között szerezte meg a nemzetközileg elismert minősítést.

Ezzel egyidőben a Cisco Cloud and Managed Services Advanced Partner minősítést is elnyerte a társaság az év elején. Az auditot alapos előkészületi folyamat előzte meg, amely a vállalat szinte minden részlegét érintette. A tanúsítvány meghatározó az Invitel számára, hiszen a cég nagy hangsúlyt fektet a felhőtechnológiát kiaknázó szolgáltatások folyamatos megújítására.

A tanúsítvány megszerzésével az infokommunikációs szolgáltató Magyarországon az elsők között biztosít ügyfeleinek egy piacvezető IT-cég által megvizsgált és tanúsított, ellenőrzött keretek között működő IaaS (Infrastructure as a Service) felhőszolgáltatást.

Szigorú biztonsági követelmények

Az Invitel megoldása nemcsak a Magyarországon érvényes adatkezelési jogszabályoknak, de a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel. A minősítés, amelyből a vállalati ügyfelek és dolgozóik egyaránt jelentősen profitálhatnak, komoly előnyt jelent a versenytársak nyújtotta felhőszolgáltatásokkal szemben.

A felhőalapú megoldások aranykorukat élik, ezért vezető felhőszolgáltatóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink a leghatékonyabb módon használhassák ki a technológia nyújtotta lehetőségeket. Beszédes szám, hogy az Invitel vállalati üzletágának értékesítési árbevétele immár 22 százalékban az IT-szolgáltatásokból származik, amelyek folyamatos fejlesztése révén ez az arány várhatóan tovább nő. A Cisco Powered IaaS minősítést fontos mérföldkőnek tartom ebben a folyamatban – nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Felhőtrendek

Nemzetközi felméréseink egyértelműen a felhőtrend növekvő népszerűségét igazolják. Közép-Kelet Európában várakozásaink szerint a felhőalapú adatforgalom 2019-re ötszörösére növekszik, 2020-ra pedig az IT-büdzsék 30 százalékát a felhőszolgáltatások teszik ki. Ahhoz viszont, hogy a szolgáltatásokban rejlő üzleti lehetőségeket a hazai vállalatok és intézmények is ki tudják használni, olyan partnerekre és szolgáltatókra van szükség, amelyek megfelelően tervezett és működtetett infrastruktúrát kínálnak. Ezért fontos az Invitellel való partnerségünk és az általuk elért minősítés – összegezte Bertók Zoltán, a Cisco Magyarország vállalati üzletág és partnerkapcsolati vezetője.

További tanúsítványok

A Cisco tanúsítvány és a felhőszolgáltatás-minősítés nem az első, melyet az Invitel megszerzett. 2015-ben a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) partnereként a vállalat hazánkban elsőként szerzett Cloud OS Network Silver Partner, majd Gold Hosting Partner státuszt. Ezen minősítések nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet Európában is egyedülállónak számítanak.

Nem sokkal később pedig a társaság a nívós ISO 20.000:1 tanúsítványt nyerte el, amely az informatikai szolgáltatás-irányítási rendszereket, így az ügyfelek számára nyújtott HelpDesk és szerverhosting (szerverelhelyezés) szolgáltatásokat, a helyszíni IT-támogatását és távoli infrastruktúra-üzemeltetési rendszereket minősíti.

Emellett az Invitel természetesen rendelkezik valamennyi működése szempontjából lényeges tanúsítással, így a többi között ISO 9001 minőségirányítási és ISO 27001 információbiztonság irányítási tanúsítványokkal. A szakmai sikereket elsősorban innovatív fejlesztéseinek, valamint olyan további gyártókkal és partnerekkel kialakított stratégiai együttműködésének köszönheti, mint a Novell, a VMWare vagy az IBM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik