Üzleti tippek

Virtuális húskereskedőt kapcsoltak le az adórevizorok

pénzügyőrök (Array)
pénzügyőrök (Array)

Hetente érkezett Lengyelországból kamionszámra csirke és sertésszállítmány annak a kft.-nek nevére, amelyet a NAV pénzügyi nyomozóinak és adórevizorainak sikerült lebuktatni. A cég az EKÁER-ben rögzített valótlan bejelentésekkel a biztosítékfizetést is megpróbálta elkerülni.

A kft. nevére Lengyelországból hetente több kamion hús érkezett egy budapesti ipari raktár területére, amely több húskereskedelemmel foglalkozó cég telephelyeként szolgál. A gyanú szerint a húsnagykereskedő cég csak virtuálisan működött: nem voltak alkalmazottai, a megrendelt áru közvetlenül a kft. vevőinek raktárába került. Innen szállították tovább áruházláncokhoz.

A cég 2015 második felében egyáltalán nem tett áfabevallást, és belföldi értékesítései után fizetendő áfát sem fizette be. Így jutott jogosulatlanul árelőnyhöz a tisztességes kereskedőkkel szemben. Több mint 215 millió forint áfát csalt el.

A NAV pénzügyi nyomozói az ügyben több mint ötven helyszínen tartottak házkutatást, és bizonyítékokat foglaltak le. Az adórevizorok több mint hárommillió forint adótartozást végrehajtás alá vontak.

A pénzügyi nyomozók különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik